Oost-Europese vrouwen proberen bejaarde vrouw met taart op te lichten

Geschreven door de Redactie op woensdag 5 januari 2011

Haarlem – De politie is op zoek naar twee vrouwen die woensdag- avond rond 20:10 uur in een woning aan de Baden-Powellstraat zijn geweest. De vrouwen belden aan bij een oudere bewoonster en boden haar een taart aan. De vrouw was overrompeld en liet het tweetal binnen. Toch kreeg de vrouw argwaan, waarna ze aankondigde dat ze haar man wilde halen die bij de buren was.

Toen de bewoonster naar de buren wilde lopen, werd ze in de gang tegengehouden door de vrouwen. De dame wist haar woning uit te komen, en alarmeerde de buren. De vrouwen gingen er vervolgens vandoor met een donkere auto. Er zat een man in de auto die vermoedelijk op het tweetal wachtte.

Het gaat om twee vrouwen van rond de 20 en 40 jaar, vermoedelijk van Oost-Europese afkomst. Er is niets weggenomen uit de woning, maar de politie wil deze vrouwen uiteraard graag aanhouden. Heeft u deze dames in de buurt gezien rond het tijdstip van het incident, heeft u deze verdachten ergens anders gezien of bent u wellicht zelf ook benaderd door het tweetal? Bel dan met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

 1. Jorfa
  6 januari 2011 op 12:50 | #1

  Ik zou wel eens willen weten hoe die aankondiging was bij het overhandigen van deze lekkernij,is het gegaan zo van,gefeliciteerd met de verjaardag van u Ex man,of van Hartelijke gecondoleerd met het verlies van Uw Peet-Tante,of deze,Gefeliciteerd met de Straatprijs van de Postcodelotterij,en dan staan opeens twee wiltvreemde vrouwen binnen om jou kostbaarheden te ontfutselen en dat allemaal `s avond om tien over acht.
  Ze zullen niet zo gauw bij mij binnen komen,op het toegangshekje prijkt de spreuk,wie ongevraagd naar binnen huppeld,wordt er 1,2,3, eruit geknuppeld !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Dennis
  6 januari 2011 op 16:02 | #2

  Maar op de belangrijkste vraag, WAT voor taart, zie ik geen antwoord..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Jorfa
  6 januari 2011 op 17:23 | #3

  Dennis, Het was een Ouwe Taart!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Trini
  6 januari 2011 op 18:34 | #4

  Ik heb zo’n heimwee naar onze oude grenzen …..en nee, ik heb niet op Wilders gestemd…… Gewoon nooit je deur open doen voor vreemden. Altijd eerst kijken wie het is. Als het mogelijk is via een raam boven communiceren. Deed ik al toen Nederland zgn nog “veilig” was!!! Ik was toen jonger en woonde alleen dus kreeg ik vreemde “heren” aan de deur die ’s avonds aanbelden met vreemde smoesjes! Politie bellen vervolgens? Die hadden er schijt aan. Zoek het maar uit….:((

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Jorfa
  6 januari 2011 op 19:06 | #5

  Daar ben ik helemaal met Trini eens,Heimwee naar het land van boter kaas en eieren,compleet met de Landsgrenzen,Toen voelde ik als kind veilig onder Moeder-rokken en het uitzicht op de Vlezigedijen en Behaarde Kuiten en de Kalkoen lievelijk over je haren streek,en de Zakdoekjes die stevig vast geklemt zaten tussen de Jarretel`s en oppassen dat ze niet de Broekhoest had,dan werd je gedwongen je vertier buitenhuis te zoeken,
  Dat waren tijden,maar weet je wat het allemaal is,Het wordt zo erg Druk hier!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.