Vrouwen proberen met doosje gebak bewoners Zomerkade op te lichten

Geschreven door de Redactie op zaterdag 15 januari 2011

Haarlem – De politie kreeg zaterdagavond een melding dat op de Zomerkade twee vrouwen bij een bejaarde meneer hadden aangebeld met een doosje gebak. Het tweetal probeerden de man wijs te maken dat dit voor hem bedoeld was en wilden de woning in. De alerte man ging hier niet op in en stuurden de vrouwen weg.

Vlak daarna kregen de agenten een tweede melding dat dezelfde twee vrouwen bij een andere woning op de Zomerkade met hetzelfde verhaal hadden aangebeld. De politiemensen hebben een onderzoek naar het tweetal ingesteld maar deze niet meer aangetroffen. In deze gevallen ging het om een blanke vrouw tussen de 25 en 27 jaar oud met een lengte van ongeveer 1.65m, tenger postuur en een smal gezicht. Van de andere vrouw is alleen bekend dat ze donker haar had.

De politie waarschuwt vooral oudere burgers niet in te gaan om allerlei smoezen om woningen binnen te komen. De daders hebben allerlei creatieve smoezen om vooral oudere burgers te bestelen. Mocht u geconfronteerd worden met soortgelijke praktijken, meld dit dan bij de politie. Mocht u toch het slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc, doe dan vooral aangifte.

 1. annaac
  16 januari 2011 op 19:40 | #1

  Dat zullen wel oostblokkers zijn geweest…een nieuwe hype…….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. 3Bier
  18 januari 2011 op 17:31 | #2

  Lang leve de open grenzen. Dat mag je dan natuurlijk weer niet zeggen, maar als je het mij vraagt heeft dat alleen maar ellende opgeleverd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Lucas
  20 januari 2011 op 14:27 | #3

  Zullen we die stadsmuur weer opbouwen rond Haarlem?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.