Man(79) slim genoeg om pincode niet af te staan aan ‘bankmedewerker’

Geschreven door de Redactie op vrijdag 14 januari 2011

Haarlem – Een 79-jarige Haarlemmer meldde vrijdagmiddag rond 15:15 uur dat twee onbekende mannen in zijn woning in de Pepijnstraat hem zijn bankpas hadden ontfutseld. Één van de mannen was naar het toilet gegaan terwijl de andere de woonkamer inliep omdat hij even wilde bellen. Hierna vertrok het tweetal en miste de bewoner zijn bankpas.

Vlak daarop werd de Haarlemmer gebeld door een man die zich kenbaar maakte als een medewerker van de ING bank. Deze ‘medewerker’ vertelde de 79-jarige man dat zijn bankpas gevonden was en hij vroeg naar de pincode. De bewoner vertrouwde het niet en heeft ook wijselijk zijn pincode niet doorgegeven. Hierp werd de verbinding verbroken.

De politie is op zoek naar de twee daders. Het gaat om twee mannen van tussen de 25 en 30 jaar oud met een blanke huidskleur, kort zwart haar en beiden hadden een atletisch postuur. Getuigen die de politie nog niet hebben gesproken en informatie hebben die de politie kan helpen bij het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

De politie waarschuwt vooral oudere burgers voor dit soort praktijken. Laat nooit zomaar iemand binnen die u niet kent en geef nooit uw pincode af. Bankmedewerkers zullen nooit telefonisch uw bankgegevens vragen. Mocht u toch slachtoffer worden van een babbeltruc, doe dan vooral aangifte!

Geen reacties mogelijk.