Bejaarde man opgelicht aan huis met babbeltruc

Geschreven door de Redactie op maandag 10 januari 2011

Haarlem – Maandagmiddag rond 16.30 uur is er een 71-jarige bewoner van de Prins Bernhardlaan opgelicht door middel van een babbeltruc. Een nog onbekende man belde bij de bewoner aan en deed zich voor als medewerker van een zorginstelling.

Deze ‘medewerker’ kwam met de boodschap dat de bewoner nog geld tegoed had van de zorginstelling en door middel van het overhandigen zijn de bankpas, kon dit verrekend worden. Toen de bewoner zijn bankpas had overhandigd, ging de verdachte er vandoor. Later bleek dat er geld van de rekening van de bewoner is gehaald. De politie wil deze laffe oplichter graag aanhouden en hoopt daarom dat er getuigen zijn die rond het tijdstip van de oplichting een persoon rond heeft zien hangen. Wellicht is de verdachte op een eerder tijdstip in de straat gezien. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

 1. Jorfa
  11 januari 2011 op 16:59 | #1

  71 jarige op einde van de middag beroofd van zijn Bankpas en later Geld van zijn rekening gehaalt,Echt oud is 71 jaar jaar niet,maar hoe krijgen ze in Hemelsnaam zijn Code in bezit,is deze oude Grijsaard zo Naïef dat hij dat met een Glimlach zijn pinCode zomaar afgeeft aan elk persoon die naar hem greinst.Heb deze man niet voor nakommelingen gezorgd en hem wijsgemaakt dat niet iedereen te vertrouwen is,of misschien heb hij al zijn spaartegoeden uit gegeven aan verboden middelen,maar dat lezen we later wel!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Missa
  11 januari 2011 op 17:58 | #2

  Jorfa, de generatie van ‘Grijsaard’ is in een andere samenleving en tijd opgegroeid….in de tijd toen men de voordeur ’s nachts niet op slot hoefde te doen…en in de tijd toen je brommertje zonder slot de volgende ochtend nog steeds voor je huis stond….
  Maar die tijden zijn veranderd…en de tijden gaan zo snel, de meeste ouderen groeien daar niet meer in mee…daarom is en blijft nu eenmaal een zwakke doelgroep.
  Dus je bijdehand, niet grappige, reactie slaat nergens op.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Jorfa
  11 januari 2011 op 18:55 | #3

  Missa,Bedankt voor je op en aanmerking, misschien woon je zelf wel in een woonbunker op de twaalfde etage met uitzicht op de polderbaan en juist daar zal geen anders denkende personen bij jou aan de deur komen met een Smoes voor je Bankpas.Ik zelf woon aan de dichtbegroeide Bos en duinrand van Haarlem,zeg maar richting Bl.Daal,St,Poort,Ben zelf geboren ruim voor de 2.W. ook toen kon je geen deur open laten staan,en al die verhalen dat het Vroeger veilig was,dat maak je niemand wijs en zeker mij niet.Vandaag de Dag kan je alles beveiligen,als je maar de Knip open trek,ik als kleine kleuter werd er ook gestolen en gejat en daar deed ik vrolijk aan mee,maar bejaarde mensen een poot uit draaien,daar had ik de kracht niet voorEn wat is dan Grappig van mij Reaktie en hoe had ik het dan de letters moeten neer zetten,met zang en dans misschien!
  Ik wacht je Reaktie kalmpjes AF.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. hoi!!!
  11 januari 2011 op 19:51 | #4

  Jorfa leer eens nederlands. Je reaCties zitten altijd vol spelfouten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Tim
  11 januari 2011 op 22:26 | #5

  Ik lees die comments van Jorfa al lang niet meer. Meestal vol spelfouten, grammaticafouten en een hoop onzin.

  Verder wel heel triest dat ouderen constant worden opgelicht. Zij kijken toch ook vaak genoeg tv om te zien dat overal van dat soort oplichters actief zijn?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Peter
  12 januari 2011 op 07:11 | #6

  Als taal fouten belangrijker zijn dan zijn mening waar praten we dan over? Laten wij elkaar meer respecteren. Het gaat om de mening weet u wel?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. 3Bier
  12 januari 2011 op 13:40 | #7

  Erger dan alle spel- en grammaticafouten vind ik nog dat Jorfa hier zonder blikken of blozen durft te zeggen dat hij ook altijd van iedereen (behalve van ouderen) heeft gejat. Alsof dat de normaalste zaak van de wereld is!?!? Hier word ik dus heel nijdig van. Nooit geleerd dat je van andermans spullen af moet blijven??? Ben ik toch heel benieuwd naar wat mensen als Jorfa hun kinderen hier over bijbrengen, want dankzij dit soort mensen gaat dus onze maatschappij naar de kl***.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Missa
  12 januari 2011 op 15:00 | #8

  Jorfa jij bent werkelijk waar alles wat je uitkomt (nu ben je ineens jááááren voor de 2e WO geboren) om maar een “geweldige” reactie te plaatsen.volgens heb je gewoon een grote fantasie en je reacties slaan nergens op…
  En nee ik woon niet in een woonbunker….bestaan die nog? Ah wellicht stam je toch uit de oorlog en heb je last van oorlogstrauma’s met de nodige bunkers en onzin….
  Bij het volgende nieuwsbericht over een verdronken schaap ben je zeker ineens veehouder? Zie vast wel weer een of andere onzinnige reactie van je opduiken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.