Politie organiseert bijeenkomsten over oplichtingen aan de deur

Geschreven door de Redactie op donderdag 14 oktober 2010

Haarlem – De politie organiseert op dinsdag 19 oktober en woensdag 27 oktober in samenwerking met de gemeente Haarlem weer bijeenkomsten voor oudere bewoners in het kader van de babbeltruc. De presentaties worden gegeven in het Wijkcentrum Meerwijk in Schalkwijk (19 oktober) en in het Posthuis in de Mercuriusstraat in Haarlem-Noord (27 oktober).

De bijeenkomst in Wijkcentrum Meerwijk is om 10:00 uur, de bijeenkomst in het Posthuis begint om 10:30 uur. De bijeenkomsten die inmiddels zijn gehouden hebben grote aantallen bezoekers opgeleverd. Dinsdag 12 oktober bijvoorbeeld, trok een bijeenkomst in het Wijkcentrum aan de Laan van Berlijn maar liefst 115 bezoekers.

Babbeltrucproject
Het babbeltrucproject is opgezet omdat de politie regelmatig signalen en aangiftes van oudere bewoners ontvangt die aan de deur moet een smoes worden opgelicht. Op uiteenlopende manieren weten de oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en onschuldige slachtoffers te maken. Denk maar aan het vragen van een bankpas en pincode om deze om te kunnen wisselen voor een nieuwe bankpas of het betalen van een ongevraagde en waarschijnlijk niet uitgevoerde reparatie waar de oudere samen met de oplichter voor moet gaan pinnen.

De komende maanden zal de politie nog een aantal presentaties over oplichting aan de deur gaan geven.

Geen reacties mogelijk.