Politie organiseert bijeenkomsten oplichting aan de deur

Geschreven door de Redactie op dinsdag 14 september 2010

Haarlem – De politie organiseert op maandag 20 en maandag 27 september in samenwerking met de gemeente Haarlem weer bijeenkomsten voor oudere bewoners in het kader van de babbeltruc. De presentaties worden gegeven in buurthuis De Schakel, Pijnboomstraat 17 in Haarlem.

De aanvang is om 10:00 uur.

Het babbeltrucproject is opgezet omdat de politie regelmatig signalen en aangiftes van oudere bewoners ontvangt die aan de deur moet een smoes worden opgelicht. Op uiteenlopende manieren weten de oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en onschuldige slachtoffers te maken. Denk maar aan het vragen van een bankpas en pincode om deze om te kunnen wisselen voor een nieuwe bankpas of het betalen van een ongevraagde en waarschijnlijk niet uitgevoerde reparatie waar de oudere samen met de oplichter voor moet gaan pinnen.

De komende maanden zal de politie meer presentaties over oplichting aan de deur gaan geven.

Geen reacties mogelijk.