Politie organiseert wederom bijeenkomst over oplichting aan de deur

Geschreven door de Redactie op dinsdag 19 oktober 2010

Haarlem – De politie organiseerde vandaag wederom een bijeen-komst over oplichting aan de deur, de zogenoemde babbeltrucs. Met 295 bezoekers tijdens de afgelopen 5 bijeenkomsten, is de belangstelling groot te noemen. Dat is een positieve zaak want de politie ontvangt regelmatig meldingen van mensen die slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc aan de deur.

Zo is een 81-jarige inwoonster uit Badhoevedorp maandag nog slachtoffer geworden van twee mannen die zich voordeden als werknemers van een waterleidingbedrijf. Een man belde rond 12.00 uur aan de deur bij de mevrouw aan de Kamerlingh Onneslaan en zei dat hij boven in de woning naar de waterleiding moest kijken omdat deze anders zou ontploffen. De man verbleef enige tijd op de bovenverdieping en via het raam heeft hij enkele waardevolle spullen naar beneden gegooid waar zijn handlanger deze opving. De twee zijn er vandoor gegaan. Uiteraard komt de politie graag in contact met eventuele getuigen via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Babbeltrucproject
Het babbeltrucproject is opgezet omdat de politie regelmatig signalen en aangiftes van oudere bewoners ontvangt die aan de deur moet een smoes worden opgelicht. Op uiteenlopende manieren weten de oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en onschuldige slachtoffers te maken. Denk maar aan het vragen van een bankpas en pincode om deze om te kunnen wisselen voor een nieuwe bankpas of het betalen van een ongevraagde en waarschijnlijk niet uitgevoerde reparatie waar de oudere samen met de oplichter voor moet gaan pinnen. De komende maanden zal de politie in de regio nog een aantal presentaties over oplichting aan de deur gaan geven.

Op woensdag 27 oktober organiseert de politie in samenwerking met de gemeente Haarlem weer bijeenkomsten voor oudere bewoners in het kader van de babbeltruc. De presentatie wordt gegeven in het Posthuis in de Mercuriusstraat in Haarlem-Noord. De bijeenkomst begint om 10:30 uur.

Geen reacties mogelijk.