Twee bootjes gezonken in het Spaarne

Geschreven door Michel van Bergen op maandag 13 september 2010

Haarlem – Twee bootjes zijn maandagavond gezonken in het Spaarne. De bootjes lagen bij de havendienst aangemeerd. Rond half acht werd de brandweer gealarmeerd om het water uit een van de bootjes te pompen. Een grote slang werd in de boot gehesen en de pomp van de brandweer haalde het water uit de boot.

Ondertussen was ook een gespecialiseerd bedrijf opgeroepen om de vrijgekomen olie uit het water te filteren. Na een klein uurtje was de boot weer aardig omhoog gekomen, het bergen van de boot zal nog wel enige tijd in beslag nemen. Het andere bootje zal op een later tijdstip omhoog worden gehaald.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Piet
  14 september 2010 op 23:56 | #1

  Toch wel raar bootjes maken zich zelf niet los en gaan ook niet zomaar zink…..

  Snap eigenlijk ook niet waarom de gemeente nou precies hier al deze… al best wel zwaar verwaarloosde bootje neer legt?? is nou niet echt reclame zeg maar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. ron
  15 september 2010 op 18:27 | #2

  Ik heb begrepen dat deze bootjes door de gemeente in beslag genomen zijn en dat de eigenaren b.v. geen liggeld betaald hebben, na enige tijd worden deze bootjes als er niet alsnog betaald wordt geveild.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Bavo
  15 september 2010 op 18:54 | #3

  @ Piet, Een boot die heel langzaam vol water loopt kan hij op een bepaald moment aan de touwen waar hij mee vast aan de kade zit gaan hangen. Als het gewicht te groot is geworden breken de touwen en zakt hij opeens een stuk verder. Zo kan hij dus los van de kade raken en afzinken zonder dat er iemand heeft aangezeten.

  Het kan allemaal, ik ben er ook niet bij geweest.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.