Lichaam vermiste Chakir Belahcen in Spaarne gevonden

Geschreven door de Redactie op maandag 21 oktober 2013

Haarlem – Begin van de avond is het lichaam gevonden van de vermiste 19-jarige Chakir Belahcen in het Spaarne. De gehele dag zocht de politie in een sonarboot samen met politiehonden op het Noorder Buiten Spaarne. Vorige week maandag was hij mogelijk het Spaarne ingesprongen na een inbraak in een woning aan de Willebrordstraat.

De vermiste Haarlemmer zou de inbraak samen hebben gepleegd met een even oude stadgenoot. Deze stadgenoot was vorige week uit het Noorder Buiten Spaarne gevist en gearresteerd. Pas vrijdag verklaarde hij dat de vermiste jongen bij hem was.

Waar Chakir Belahcen in het water is gevonden wil de politie maandagavond niet zeggen in kader van het onderzoek.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. peter
  25 oktober 2013 op 21:53 | #1

  Heeft niets met racisme te maken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Debouncer
  25 oktober 2013 op 22:54 | #2

  @Mevrouw voor jou Wel even goed lezen. Ik gun niemand de dood. Aan de andere kant betreur ik het gebeurde ook niet om de redenen die ik al noemde: De jongeman heeft alle risico zelf en bewust genomen. Vergeet niet dat we iemand van 19 jaar oud volwassen noemen. Als zo iemand op die leeftijd gevaar niet in kan schatten is er toch duidelijk iets mis met zijn opvoeding geweest. Dat ik dat vaststel kan je niet leuk vinden, maar maakt het niet minder waar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Anita
  25 oktober 2013 op 22:58 | #3

  @mevrouw voor jou
  Het gaat mij er om dat jij zegt dat deze jongen niemand pijn heeft gedaan met deze inbraak, maar je doet ALTIJD iemand pijn als je inbreekt, is het niet lichamelijk dan is het wel geestelijk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Charita
  25 oktober 2013 op 23:16 | #4

  Ach joh hou toch op stelletje maffe, koepel zit vol denk niet voor niets toch? Omdat ze allemaal zo lief zijn geweest. ga je eigen lekker bezig houden met die vieze pedofielen inplaats van over een jongen die is overleden omdat die wou of heb ingebroken. Is gebeurd klaar hij zal niet de 1e zijn en zeker niet de laatste! Vind het verschrikkelijk dat dit hem heb moeten overkomem

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Indischebuurt-noord
  25 oktober 2013 op 23:22 | #5

  Missa en Mesime ga er niet meer op in, ze zijn het niet eens waard.
  Grote bekken hebben ze alleen maar vanachter hun pc of smartphone, op straat zijn ze te schijterig om wat te zeggen. Die grote bekken hier kunnen alleen maar oordelen en veroordelen maar als het een van hun naaste zou zijn dan hebben ze geen grote bek meer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. kelly
  25 oktober 2013 op 23:45 | #6

  Wat een triest gedoe allemaal het is en het blijft erg wat hij ook heeft gedaan je kan hier door op blijven gaan maar de dood gun je niemand zelfs je ergste vijand niet. En als het nou iemand van jullie was hoe zouden jullie er dan over denken sommige van jullie hebben gewoon geen hart . Die reactie s van bepaalde mensen zijn echt zielig . Wens de familie en vrienden en kennissen heel sterkte met dit verlies .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. jan leul
  25 oktober 2013 op 23:49 | #7

  Je kan er op wachten,de PVV en racisme kaart wordt weer eens getrokken,ook het op straat heb je geen grote bek duikt weer op. We leven in het democratische Holland waar een ieder recht heeft op een vrije meningsuiting .Bevalt je dat niet dan ben je vrij om terug te gaan naar land van herkomst,c’est ca !!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. wikkiewokkie
  26 oktober 2013 op 03:54 | #8

  @Indischebuurt-noord…

  Waar haal je het lef vandaan om dit soort dingen te zeggen????
  Op straat zou ik het ook tegen je zeggen vriend…
  En geloof me, je “vrienden” zouden niets terug zeggen.

  En wat zou je dan doen? Nu grote bek over iedereen, eigenlijk ben jij hier de KeyboardHero…
  Je probeert iets te bagatelliseren, omdat het in jouw ogen (blijkbaar) redelijk normaal is om dingen van anderen af te nemen. Ik heb geen bevooroordeelde mening over de Marokkaanse gemeenschap absoluut niet, maar er is een kleine groep die verziekt wat andere Marokkanen in jaren opgebouwd hebben. Denk daar eens over na…

  Ik kan me niet voorstellen dat je voorouders hier naartoe kwamen en het idee hadden om zich niet aan te passen aan de cultuur van NL. Zij hadden waarschijnlijk toekomstbeelden waarin zij VREDELIEVEND naast de autochtone bevolking zouden wonen en hier een goede toekomst tegemoet konden zien… En geloof me, heel veel mensen uit NL hebben daar absoluut geen problemen mee.

  Ik ben ondertussen 34 en in de afgelopen jaren zijn de Marokkaanse jongeren zich steeds asocialer gaan gedragen en wanneer er iets over gezegd wordt, agressieve reacties geven (let wel, ik heb het nu over diegene die dus op de bekende hangplekken verblijven). Daarnaast ken ik genoeg Marokkaanse mensen die wel iets van hun leven willen maken en die zich distantieren van de excessen die ons bereiken via de media.

  Famile Belahcen, veel sterkte de komende tijd. Ik betreur dat dit gebeurd is.

  (de buurman…)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Mesime
  26 oktober 2013 op 07:59 | #9

  Vraag me af waar iedereen t lef vandaan haalt om deze reacties te plaatsen????? Buurman.. Wij ( blanke Nederlander) schreeuwen om respect van de andere Nederlanders die getint zijn… Maar ik vind echt als je respect geeft kan je het terug verwachten… Schreeuwen om respect en zelf zo onrespectvol met de dood van een landgenoot ( voor de nabestaande) omgaan…
  Wat CHakir heeft gedaan is heus niet goed. Maar daarmee verdiende hij niet om dood te gaan.
  Er zijn mensen die doen ergere dingen, en die lopen na 2 jaar buiten.
  Ik weet de achtergronden niet precies,en jullie ook niet.
  Dus lijkt het me heel wijs deze discussie te sluiten ….
  Ik ga uit respect voor de familie niet meer reageren nu …..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Jipliepipie
  26 oktober 2013 op 09:36 | #10

  Sorry dit heeft niks met afkomst te maken risico van het vak ! Als je dingen doet die a. Niet mogen en b. risicovol zijn dan kan het dus ook zo aflopen. Buiten het feit dat iedereen recht op leven heeft.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Debouncer
  26 oktober 2013 op 10:28 | #11

  @Mesime Hij verdiende het niet om dood te gaan. Inbreken is geen halsmisdrijf. De realiteit is dat hij doodgegaan is. Dat mensen dat niet erg vinden kan je die mensen niet kwalijk nemen. De redenen daarvoor zijn legio. Die reden zijn allemaal langsgekomen waarbij opviel dat racisme vrijwel geen rol speelde.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. watiserdan
  26 oktober 2013 op 14:39 | #12

  Idd triest dat het zo afgelopen is, maar een stilletocht? gaat tever en is misbruik van het hele idee, aangezien dit geen zinloos geweld is maar een stomme ongeluk van hem en vriend.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Kara Pastrana
  26 oktober 2013 op 14:50 | #13

  missa :Hoe lang mogen hier nog reacties geplaatst worden? Het is diep triest hoe hier wordt gereageerd. Waar is het respect voor een jongen die veel te vroeg moet overlijden???? Deze jongen is dan misschien fout geweest, maar het gaat hier om een fucking inbraak! Geen moord of iets in die trant….. Ow jaaaaaaa, Chakir is Marokkaans, dan heb je natuurlijk alle PVV’ers die al hun fatsoen (hebben ze het überhaupt?) verliezen en met achterlijke racistische opmerkingen komen. Het woordje gecondoleerd richting familie-leden en vrienden is teveel gevraagd. Waar zijn JULLIE normen en waarden? Altijd maar janken dat de allochtonen die niet hebben maar de haters hier hebben ze net zo min!
  Meld deze reactie

  Waar was het rezjpekt van Chakir Belahcan voor zijn slachtoffers? Het is bij velen diep triest gesteld met het gebrek aan empathie met wat de slachtoffers van (gewelddadige) inbraken in hun eigen woning hebben moeten doorstaan. Draaideurcrimineel Chakir Belahcan koos er zelf voor anderen tot slachtoffers te maken. Criminaliteit is een keuze. Anyway: Zijn in zijn jonge leven opgebouwd dik strafblad kan worden afgesloten. Chakir Belahcan is gestopt met inbreken. Mijn gedachten gaan in de eerste plaats uit naar alle slachtoffers die hij heeft gemaakt. Zelf heb ik een blanco strafblad. De resultante van opvoeding en keuzes in het leven maken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Kara Pastrana
  26 oktober 2013 op 14:53 | #14

  Mesime :Vraag me af waar iedereen t lef vandaan haalt om deze reacties te plaatsen????? Buurman.. Wij ( blanke Nederlander) schreeuwen om respect van de andere Nederlanders die getint zijn… Maar ik vind echt als je respect geeft kan je het terug verwachten… Schreeuwen om respect en zelf zo onrespectvol met de dood van een landgenoot ( voor de nabestaande) omgaan…Wat CHakir heeft gedaan is heus niet goed. Maar daarmee verdiende hij niet om dood te gaan.Er zijn mensen die doen ergere dingen, en die lopen na 2 jaar buiten.Ik weet de achtergronden niet precies,en jullie ook niet.Dus lijkt het me heel wijs deze discussie te sluiten ….Ik ga uit respect voor de familie niet meer reageren nu …..
  Meld deze reactie

  Significante oververtegenwoordiging in de misdaadstatistieken vind ik geen vorm van je respectvol gedragen in je nieuwe land van bestemming. Evenals dat parasiteergedrag in de vorm van significante oververtegenwoordiging in de uitkeringsstatistieken. Het is hun eigen gedrag, hun eigen houding en handelen waarmee ze zichzelf hier in dit land onhoudbaar maken. Jammer voor die enkelen van goede wil die helaas ook onder deze imagoschade moeten lijden. Maar het ontbreekt de Marokkanen kennelijk aan voldoende zelfcorrigerend vermogen of de wil daartoe.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. missa
  26 oktober 2013 op 16:00 | #15

  En ook bij ongelukken houden wij in ons land stille tochten, deze stille toch is niet voor de haters maar voor de nabestaanden die hun verdriet op deze manier met elkaar delen. Gaat hier wel om de dood van een veel te jong persoon.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Kara Pastrana
  26 oktober 2013 op 16:27 | #16

  Er was hier geen sprake van een ongeluk. Er was hier sprake van een voortvluchtige crimineel die slachtoffers heeft gemaakt en het aanhoudingsbevel van de politie negeerde.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. Kara Pastrana
  26 oktober 2013 op 16:29 | #17

  Hij hoefde niet in de sloot te springen. Hij koos daar zelf voor. En hij werd door de politie achterna gezeten omdat hij bij anderen had ingebroken. Hij koos er zelf voor om in de sloot te springen in de hoop aan zijn terechte arrestatie te ontkomen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Henk
  28 oktober 2013 op 11:11 | #18

  Maar als het een nederlander geweest was. zouden ze allemaal zeggen jaaa en hij was ziek en geestelijk niet in orde en ja hij had geen keus.
  stop met reageren man

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. richard
  28 oktober 2013 op 19:35 | #19

  Een stille tocht?….. wel ja maak een martelaar van hem echt schandalig… hij heeft bewust voor een criminele carriere gekozen dus geen medelijden hij had zich ook kunnen laten pakken dan had hij binnen 24 uur buiten gestaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. ibn
  5 november 2013 op 13:35 | #20

  we missen je broer je bent er nu al bijna 4 weken niet meer we denken nog steeds aan je

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. ibn23
  15 november 2013 op 00:49 | #21

  Ik denk elke dag aan je elke dag huil ik om je ik mis je we missen je alemaal broer

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. ibn23
  19 november 2013 op 23:44 | #22

  Richard hjb stel dat het jou vriend was

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Reactie-pagina's
1 2 3 4 17015
Geen reacties mogelijk.