Schade aan auto’s goed zichtbaar na brand in parkeergarage De Kamp

Geschreven door Rowin van Diest op woensdag 2 maart 2011

Haarlem – Enkele uren na de brand in parkeergarage De Kamp is de schade goed zichtbaar. De brand die rond 03:45 uur werd ontdekt verwoestte in ieder geval 8 auto’s. De politie is in de ochtend direct een onderzoek gestart naar de brand. De oorzaak van de brand is hoogstwaarschijnlijk brandstichting.

Op 26 oktober 2010 verwoeste een brand in een andere parkeergarage ook al tientallen auto’s. De oorzaak van de brand was een technisch mankement bij het starten van de auto.

Een kleine twee weken later werden er aan de Harmenjansweg ook enkele auto’s verwoest door een brand in een parkeergarage onder een appartementencomplex. Hierbij werden 5 auto’s en twee motoren verwoest door de brand. De bovengelegen woningen werden toen ontruimd door de hulpdiensten.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Rutger
  3 maart 2011 op 11:41 | #1

  Wanneer gaat de gemeente nou eindelijk eens zorgen dat niet iedereen maar zomaar de garages in kan lopen. Een tijd terug had men last van hangjongeren in garages (nog steeds) en nu dit weer. In veel garages in het land kun je alleen naar binnen met je parkeerkaartje en zitten er zgn. speedgates voor de ingang! Gemeente pak je verantwoordelijkheid! Hiermee maak je de garages in Haarlem ook aantrekkelijker voor het winkelend publiek. Men is er immers van verzekerd dat er niet zomaar mensen naar binnen lopen…

  En de kosten? Die verdien je terug. Meer parkeerders (immers veiliger) en de kosten van reparatie van parkeergarages na branden heb je ook niet!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. haarlemmer
  4 maart 2011 op 15:41 | #2

  volgens mij hangen er ook camera’s in de parkeergarage.
  dit neemt niet weg dat het verschrikkelijk is als zoiets met je auto gebeurd.
  ik hoop dat ze de verantwoordelijke snel pakken en diegene zelf de auto’s voor zover het kan laten betalen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Mike
  4 maart 2011 op 21:51 | #3

  valt me op dat alle autos bij de achterkant zijn aan gestoken ( bij de brandstof klepje )

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.