Brand in parkeergarage onder appartementencomplex Spaarnoogstraat

Geschreven door de Redactie op zondag 7 november 2010

Haarlem – In een parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Spaarnoogstraat heeft zondagochtend brand gewoed. De brand werd rond half vijf ontdekt waarop de brandweer met groot materiaal uitrukte. Bij de brand zijn vijf auto’s en twee motoren zwaar beschadigd geraakt en de bovenliggende woningen hebben rook- en roetschade opgelopen. Update: 16:35 uur

Bewoners van het complex werden uit voorzorg geëvacueerd, 48 appartementen werden ontruimd. In de loop van de dag wordt duidelijk of alle bewoners weer terug kunnen naar hun woning.

De brand was redelijk klein van omvang, de brandweer heeft ruim een half uur nodig gehad om de brand te blussen. Rond vijf uur vanochtend werd het sein brandmeester gegeven.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend, de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Persbericht politie Kennemerland:
Omstreeks 04:40 uur troffen politieagenten op de Harmenjansweg na een melding een in brand staande bromfiets aan. Zij blusten die brand. Daarbij meldde een getuige dat er in een nabijgelegen parkeergarage ook een brand aan de gang was. De agenten zijn direct daarheen gegaan en troffen daar ook een brand aan. De daarop gealarmeerde brandweer was binnen enkele minuten ter plaatse.

Enkele auto’s bleken brand te hebben gevat en vanwege de rookontwikkeling zijn op aanwijzing van de brandweer totaal 55 mensen uit boven de parkeergarage gevestigde woningen geëvacueerd. Zij zijn opgevangen in het hoofdbureau van politie aan de Koudenhorn. Rond 07:30 uur zijn de woningen door de brandweer weer vrij gegeven en konden zij weer naar huis.

Door de politie wordt een uitgebreid onderzoek ingesteld zowel in de buurt als door de technische recherche naar de mogelijke oorzaken van zowel de brand in de garage als de bromfietsbrand aan de Harmenjansweg. Op dit moment is bekend dat vijf auto’s en twee motoren beschadigd zijn geraakt. Ook de parkeergarage is beschadigd en verschillende appartementen hebben rook en roetschade opgelopen. Uitslagen van het technisch onderzoek zijn nog niet bekend.

De politie zou graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien wat in verband kan worden gebracht met een van deze branden. Zij worden verzocht te bellen met 0900 – 8844.

Fotografie: Marco Wempe en Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.