Brandstichter voor autobranden bij De Kamp en gevangenis aangehouden

Geschreven door de Redactie op maandag 14 maart 2011

Haarlem – De politie heeft vrijdagmiddag een 23-jarige Haarlemmer aangehouden welke ervan verdacht wordt de autobranden bij parkeergarage De Kamp en bij gevangenis De Koepel te hebben aangestoken. De 23-jarige man uit Haarlem meldde zich zelf aan het politiebureau aan de Koudenhorn. De man werd direct aangehouden en kort daarna verhoord.

Tijdens het verhoor bekende de man ook verantwoordelijk te zijn voor de autobranden in parkeergarage De Kamp op woensdag 2 maart

Brand parkeerplaats PI De Koepel
Vrijdag 11 maart omstreeks 05:00 uur werd melding gemaakt van meerdere autobranden op de parkeerplaats van de Penitentiaire Inrichting De Koepel in Haarlem. Ter plaatse bleek dat er 8 auto’s door de brand beschadigd waren, waarvan meerdere zelfs zwaar beschadigd.
De politie stelde direct een onderzoek in naar de dader(s) van de brand.

Verdachte
Diezelfde vrijdagmiddag meldde een 23-jarige man uit Haarlem zich aan het politiebureau aan de Koudenhorn. Hij gaf aan de branden bij De Koepel te hebben aangestoken. De man werd direct aangehouden en kort daarna verhoord. Tijdens het verhoor bekende de man ook verantwoordelijk te zijn voor de autobranden in parkeergarage De Kamp op woensdag 2 maart jl. Daarbij werd schade aangericht aan minimaal 11 auto’s. De 23-jarige man bleek over unieke daderwetenschappen te beschikken die overeenkwamen met de resultaten uit de politie-onderzoeken.

In bewaring
De 23-jarige verdachte werd maandagmorgen 14 maart voorgeleid aan de rechter- commissaris bij de rechtbank te Haarlem. Hij is in bewaring gesteld. Volgende week woensdag beslist de rechtbank of het voorarrest van de verdachte verlengd wordt.

Omdat de branden veel maatschappelijke onrust hebben veroorzaakt, doet de politie haar uiterste best alle betrokkenen bij de branden te informeren.

De politie onderzoekt op dit moment of de man mogelijk ook betrokken is bij andere delicten.

Geen reacties mogelijk.