Geen menselijke resten aangetroffen bij onderzoek Lisette Vroege

Geschreven door de Redactie op woensdag 17 oktober 2012

Haarlem – Het onderzoek in onder andere twee sloten aan de Heussensstraat en enkele aangrenzende groenstroken in verband met de vermissing van de Haarlemse Lisette Vroege is maandag 15 oktober in de namiddag afgerond. Ruim een week is er uitvoerig onderzoek verricht door rechercheurs van politie Kennemerland in samenwerking met experts van het NFI.

Onder anderen forensisch archeologen waren als deskundige aanwezig ter beoordeling van het aangetroffen materiaal. In de omgeving waar het onderzoek plaatsvond werden in 1992 het tennisracket en een tennisschoen van Lisette aangetroffen.

Tussen maandag 8 en maandag 15 oktober heeft het onderzoeksteam het volgende gedaan:

  • Het baggeren en zeven van het slib van twee sloten aan de Heussensstraat
  • Het doorspuiten van vier duikers (verbinding van wateren)
  • Het openen van het kruisingsvlak op de hoek van de Delftlaan met de Heussensstraat
  • Het openen van een put in de middenberm van de Westelijke Randweg
  • Het doen van bodemonderzoek in diverse groenstroken met een grondradar

Resultaat onderzoek
Zoals van tevoren verwacht werd zijn er veel verschillende voorwerpen aangetroffen. Enkele hiervan zullen de komende tijd nader worden onderzocht door het onderzoeksteam en het NFI(Nederlands Forensisch Instituut) om te bekijken of ze op enige wijze in verband kunnen worden gebracht met de verdwijning van Lisette Vroege. In afwachting van deze onderzoeksresultaten wordt er op dit moment geen informatie gedeeld over de aangetroffen voorwerpen. Tijdens het onderzoek zijn geen menselijke resten aangetroffen.

Ten tijde van het onderzoek aan de Heussensstraat hebben zich diverse personen bij de politie gemeld met informatie. Deze informatie zal worden meegenomen in het onderzoek.

Geen reacties mogelijk.