Onderzoek in cold case verdwijning Lisette Vroege

Geschreven door de Redactie op maandag 8 oktober 2012

Haarlem – In het onderzoek naar de sinds 1992 uit Haarlem vermiste Lisette Vroege, vindt er vanaf maandagochtend 8 oktober in de twee sloten langs de Heussensstraat en enkele aangrenzende groenstroken onderzoek plaats. Een rechercheteam van de politie Kennemerland werkt hierin samen met experts van het Nederlands Forensische Instituut en het Openbaar Ministerie.

In het water langs de Heussensstraat werd op 30 oktober 1992 een schoen van Lisette teruggevonden. Een paar dagen eerder, op 26 oktober 1992, werd haar tennisracket in een groenstrook vlakbij deze sloot aangetroffen. Op deze locaties is destijds al uitgebreid onderzoek verricht. Aangezien de politie nu technisch betere onderzoeksmiddelen voorhanden heeft dan twintig jaar geleden, is besloten het onderzoek opnieuw uit te voeren. Het onderzoek zal vermoedelijk meerdere dagen in beslag nemen.

Achtergrondinformatie rond verdwijning Lisette Vroege
De toen 27-jarige Lisette Vroege is vermist sinds woensdagavond 3 juni 1992. Vanaf tennisclub WOC in Overveen besloot ze die betreffende avond rond 21.30 uur naar huis te gaan. Ze woonde aan de Kleverparkweg in Haarlem. Lisette vertrok met de auto en even na 21.30 uur is gezien dat ze arriveerde bij haar woning. Als haar vriend een half uurtje later thuiskomt, is Lisette in geen velden of wegen te bekennen. Tot op de dag van vandaag is Lisette spoorloos.

Omdat de zaak nooit opgelost is en de nabestaanden nog steeds niets weten over het lot van hun dierbare, is de zaak in 2011 opgepakt als cold case. Dit houdt in dat een nieuw geformeerd onderzoeksteam met de kennis van nu, de bevindingen vanaf 1992 naloopt, opnieuw met getuigen praat en het publiek vraagt om informatie. Een onderzoek op deze locaties maakt logischerwijs deel uit van het onderzoek omdat hier destijds eigendommen van Lisette zijn aangetroffen.

In januari van dit jaar is er in het tv-programma Opsporing Verzocht uitgebreid stilgestaan bij de verdwijning van de Haarlemse. Aan het publiek werden meerdere vragen gesteld. Dit leverde tips op die in onderzoek zijn.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.