Voordeur woning Prins Bernardlaan met explosief opgeblazen

Geschreven door de Redactie op dinsdag 16 oktober 2012

Haarlem – De voordeur van een woning aan de Prins Bernardlaan is dinsdagavond opgeblazen. De politie en brandweer kwamen rond half twaalf ter plaatse omdat er brand in de woning zou zijn. Al snel bleek dat het glas in de voordeur kapot was gesprongen door een zwaar explosief. Door de explosie was er rookontwikkeling in de woning ontstaan.

Brandweermannen hebben de woning gecontroleerd. De bewoners van de woning zijn door de politie opgevangen en zijn tijdelijk elders ondergebracht. Niemand raakte gewond.

De Forensische Opsporing van de politie is een onderzoek gestart rondom de woning in de Prins Bernardlaan. De politie gaat er, op basis van getuigenverklaringen, vanuit dat een explosief voorwerp omstreeks 23:30 uur door de brievenbus is gegooid waarna deze ontplofte.

De politie is op zoek naar meer getuigen die rond het genoemde tijdstip of eerder die dag iets verdachts hebben gezien in de omgeving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. JP
  17 oktober 2012 op 15:00 | #1

  Vroeger was het al heel wat als er iemand met oud&nieuw een rotje door de brievenbus gaat.. Tegenwoordig wordt de lat nog hoger gelegd met explosieven.
  Hier heb ik echt geen woorden voor. Stel je voor dat er op dat moment iemand achter de deur stond en de explosie tegen zich aan kreeg. Dan heb je dus mooi een blijvend letsel op je naam.. Waar gaat het toch heen?! Psychische acties van deze tijd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. westerling
  18 oktober 2012 op 20:08 | #2

  Het moet toch niet gekker worden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Demann haarlem
  29 oktober 2012 op 14:18 | #3

  tja we moeten haarlem maar is schoonvegen van t tuig dat van binnen/buiten haarlem komt

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.