Politie en handhavers starten project tegen nachtelijke vernielingen

Geschreven door de Redactie op donderdag 24 maart 2011

Haarlem – In de nachtelijke uren van het weekend worden er in Haarlem-Noord regelmatig spullen vernield en is er sprake van baldadigheid en geluidsoverlast. Dit veroorzaakt niet alleen veel irritatie en overlast maar zorgt ook voor financiĆ«le schade bij bewoners en winkeliers.

Daarom gaat de politie Haarlem-Noord vanaf 25 maart in samenwerking met de afdeling Handhaving Openbare Omgeving van de gemeente Haarlem de komende tijd extra toezicht houden op die specifieke routes en locaties om de overlast terug te kunnen dringen.

De toezicht zal zowel opvallend als onopvallend gaan plaatsvinden. Op deze manier wil de politie in samenwerking met de gemeente Haarlem dit probleem aanpakken.

Naast de inspanning van politie en gemeente om iets aan de vernielingen en overlast te doen, wordt er met onderstaande punten ook een bijdrage gevraagd aan de bewoners en winkeliers om de buurt veiliger en leuker te maken:

 • Ziet u iets verdachts? Meld dit direct zodat de politie sneller op kan treden.
 • Noteer bijzonderheden zoals uiterlijke kenmerken, kleding, eventuele kentekens, aantal personen en andere opvallende kenmerken.
 • Als uw eigendom vernield is doet u hier dan altijd aangifte van. Dit om de dader beter te kunnen achterhalen en uw schade te kunnen verhalen. Ook zijn deze cijfers voor ons erg belangrijk om bijvoorbeeld de locaties waar we extra toezicht houden te bepalen.
 • Hoe kunt u iets melden? Dit kan door contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Is het dringend? Schroom dan niet om 112 te bellen! 112 daar pak je ook daders mee!
 1. 3Bier
  25 maart 2011 op 09:25 | #1

  Nou, ik ben benieuwd. Ik woon in de buurt van de cronje en momenteel wordt er in de buurt ongeveel elke nacht wel ergens in een auto, huis of winkel ingebroken. Alleen is dit dus niet alleen in het weekend, maar gebeurt het elke nacht. Heb dus meer de indruk dat we met een bende te maken hebben die heel Haarlem Noord aan het leeg jatten is. Bij ons in de straat is in ieder geval iedereen al aan de beurt geweest.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. angel
  25 maart 2011 op 12:13 | #2

  Heb het afgelopen jaar mijn ruitewissers mogen vervangen en mijn auto(zij)raam, ook zijn mijn wieldoppen verdwenen!
  En ik ben niet de enige! Dus goede zaak dat ze er wat aan gaan doen! Nu hopen dat het ook echt zijn vruchten af gaat werpen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Disk
  25 maart 2011 op 12:33 | #3

  @3bier

  Woon ook in de buurt van de cronje, en het is inderdaad wel elke avond raak met iets..
  Zeker met die coffeeshop in de buurt.
  Had wel al een brief ontvangen van de politie om extra op te letten ivm vernielingen etc..

  Ben benieuwd!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. coffeeshop
  25 maart 2011 op 14:45 | #4

  met die coffeeshop in de buurt? waar slaat dat nou weer op lol!
  die zit er al eeuwen, misschien ligt het wel aan dat kroegje ernaast, als je stoned bent heb je niet echt de energie meer om in te breken denk ik, misschien moet je eens naar binnen stappen en een lekkere joint halen, ervaren wat het is, dan een oordeel vellen, als je dronken bent daarintegen vervagen je grenzen en doe je dingen waar je achteraf wel eens spijt van zou kunnen krijgen, maar nee ho stop! Disk weet het, het ligt aan de coffeeshop !!! tuurlijk Disk!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Disk
  25 maart 2011 op 16:22 | #5

  Misschien moet jij eens in de zelfde straat gaan wonen met die coffeeshop want dan zal je mij wel begrijpen met wat ik bedoel. Want die gasten brengen genoeg overlast met zich mee.

  Dus nu niet meteen je trouwe coffeeshop in bescherming nemen, want ik weet zeker dat er genoeg in de buurt zullen zeggen dat ze die coffeeshop niet zullen missen in de straat..
  Maar aangezien je toch niet normaal kan reageren op wat ik te zeggen heb mag je lekker denken wat jezelf wilt.

  Goodluck with your green green stuff.
  Ik bedank ervoor ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. nicole
  28 maart 2011 op 19:27 | #6

  @Disk.

  Overal word er in gebroken hoor , en ik weet wel zeker dat als mensen stoned zijn dat ze echt geen autos inbreken , inbrekers zijn overal En inbrekers komen meestal niet uit de buurt waar ze stelen
  ——————————————————————————————-

  dit ging toch over overlast en vernielingen
  nou ze zouden eens plekken moeten maken voor jongeren waar ze wel rustig kunnen zitten en een beetje droog , Want aan hun word niet gedacht ! ja logish dat ze voor je deur gaan zitten en overal gaan hangen wat moeten ze anders doen , ik begrijp dat de mensen het niet leuk vinden die overlast maar als der plekken worden gemaakt voor hang jongeren zou het probleem een STUK minder zijn ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. je moer
  28 maart 2011 op 22:23 | #7

  ik ben het met nicole eens !
  ik ben zelf ook een hangjongere haha ik ben in het weekend meestal in cronje, de reden daarvan is omdat je daar droog kan staan je hebt daar bankjes en een snackbar in de buurt altijd als wij er staan komen er handhaving + politie en vragen of we weg willen gaan. Dat doen wij maar waar naar toe ? in het park ? Dat kan maar daar heb niet een chille hang plek zoals een duck out ! waar je lekker droog zit en rustig!. Als er dat nou komt zijn de mensen die overlast hebben ook weer tevreden !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Leo
  31 maart 2011 op 12:01 | #8

  @je moer
  Hoi, ik zou graag eens met je in gesprek raken over deze hangplek. Ik ben bezig met extra hangplekken nabij de Cronje. Ik hoop snel van je te horen. Mgr. Leo Mentor specialist Jeugd politie Haarlem Noord.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.