Politie houdt wederom grote snor- en bromfietscontrole in Haarlem

Geschreven door Rowin van Diest op woensdag 21 april 2010

Haarlem – De politie heeft woensdagmiddag op verschillende locaties in Haarlem brom- en snorfietsters gecontroleerd. Bij de controle werd gekeken of de tweewieler niet harder ging dan de maximum toegestane snelheid, goedwerkende remmen had, het profiel van de banden nog voldoende was en of de bestuurder de juiste papieren bij zicht had.

Bij overtreding werd er door de politie een boete uitgeschreven. Als de snelheid veel hoger dan de toestane snelheid was moest men lopend naar huis toe, om het risico op een nieuwe boete voorkomen.

De gemotoriseerde tweewielers werden door diverse politiemotoren naar de controle op de Westergracht gebracht. Ook werd er gebruik gemaakt van een nieuwe onopvallende politiemotor. Als de brom- of snorfiets helemaal in orde was werd er een sticker opgeplakt zodat als men opnieuw gepakt zou worden de sticker kon aantonen dat de brom- of snorfiets al gecontroleerd was.

Fotografie: Rowin van Diest

  1. priincess023
    24 april 2010 op 09:16 | #1

    Gelukkig niet gepakt:D Heb er wel by gekeken.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.