Politie met cannachopper op zoek naar hennepplantages

Geschreven door Michel van Bergen op woensdag 21 april 2010

Haarlem – De politie heeft woensdag 21 april in het kader van de aanpak van hennepteelt in de regio Kennemerland met een zogenaamd cannachopper gezocht naar hennepplantages. De speciaal ontwikkelde vliegende snuffelaar zoekt boven panden naar de afgevoerde geur en warmte van plantages. In een pand in de Brugstraat in Zandvoort werden twee plantages gevonden waar net was geoogst.

Er zijn twee mensen aangehouden die erbij betrokken zijn geweest. In het pand was illegaal stroom afgetapt. De politie heeft drie auto’s in beslag genomen en de verdachten wordt aan de hand van de berekende winst een zeer forse naheffing opgelegd. Later op de dag is er gezocht in de Van Zeggelenstraat in Haarlem en andere panden in de regio. Als er een hennepplantage wordt vermoed in een pand, stellen politiemensen een nader onderzoek in en ontruimen ze een eventuele plantage direct.

De cannachopper is eigendom van een bedrijf en wordt door de landelijk opererende ‘taskforce aanpak georganiseerde hennepteelt’ gehuurd. De chopper is al op diverse plaatsen in Nederland met succes ingezet en zal ook in Kennemerland vaker worden gebruikt.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.