Nieuwe onopvallende politiemotor ingezet bij grote brommercontrole

Geschreven door Rowin van Diest op vrijdag 2 april 2010

Haarlem – De politie heeft vrijdagmiddag voor het eerst gebruik gemaakt van een nieuwe onopvallende politiemotor om de overlast van scooters en brommers aan te pakken. Op het Houtplein stond een grote groep agenten om de scooters en brommers te keuren welke door politieagenten of handhavers van de gemeente staande waren gehouden.

Bij de intensieve controle werden de bromfietsers door politiemotoren of door handhavers op de fiets naar het Houtplein geloodst. In de buitenrand van de stad reed de nieuwe onopvallende politiemotor, welke uitgerust is met camera-apparatuur om overtredingen vast te leggen, rond om bromfietsers naar de controle te loodsen. De opvallende politiemotoren namen de bromfietsers vervolgens mee naar het Houtplein.

Bij de drie uur durende controle zijn vele bromfietsen gecontroleerd op snelheid en eventuele andere mankementen. De meeste tweewielers gingen op de rollerbank sneller dan de maximaal toegestane snelheid en kregen daar dan ook een bekeuring voor. De andere bekeuringen werden uitgedeeld voor onder andere het hebben van slechte remmen, verkeerde of geen verlichting en/of het niet in het bezit zijn van de juiste papieren.

De komende weken zullen er nog enkele controles plaats vinden in het kader van het project Herriestoppers. Dit project is opgericht om de overlast van de bromfietsen in het centrum van Haarlem aan te pakken en wordt samen met de stadswachten uitgevoerd.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. kevin
  8 april 2010 op 17:14 | #1
 2. mr.M
  25 april 2010 op 05:57 | #2

  @yo

  Zowel kevin als Yoy zijn zeker gepakt?
  Moet je je spullen maar in orde hebben LOSERS!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. beta
  25 april 2010 op 21:24 | #3

  gemeente haarlem heeft weer eens geld tekort
  gaan ze maar jongeren en bezorgers naaien
  stuk voor stuk landverraders!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.