VeiligheidsTeam ontvangt modernste CoPI-container van Nederland

Geschreven door de Redactie op maandag 15 februari 2010

Haarlem – Maandag ontving het VeiligheidsTeam (VT) van de Veiligheidsregio Kennemerland, de nieuwe CoPI-container om in te zetten op het Commando Plaats Incident (CoPI). De CoPI-container wordt ingezet bij grootschalige incidenten in de veiligheidsregio Kennemerland.

De nieuwe CoPI-container is de modernste van Nederland en heeft de nieuwste technische functionaliteiten, zoals een gegarandeerd snelle internetverbinding, satellietverbinding en ergonomische werkplekken.

Deze op de praktijk afgestemde CoPI-container is het antwoord op belangrijke lessen uit het veld. De lessen zijn opgedaan bij grote incidenten zoals bijvoorbeeld de Poldercrash.

De nieuwste CoPI-container is volledig voorbereid op de toekomstige manier van informatiedeling binnen de Veiligheidsregio: het Netcentrisch werken. Het Netcentrisch werken biedt een belangrijke verbetering voor de operationele informatievoorziening tijdens rampen, crisis en (geplande) grootschalige inzetten van de hulpverleningsdiensten.

De directeuren Brandweer en GHOR/GGD, de korpschef van de Politie, de commandant van de Koninklijke Marechaussee en de coördinerend gemeentesecretaris hebben hier maandagmiddag de openingshandeling voor verricht.

Fotografie: Michel van Bergen

  1. adriaantje
    16 februari 2010 op 02:01 | #1

    Mooi spulletje!
    Wat zou dat gekost hebben, vraag ik mezelf als trouw belastingbetaler af?

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.