Regio Kennemerland krijgt modernste CoPI-container van Nederland

Geschreven door de Redactie op dinsdag 9 februari 2010

Haarlem – Het VeiligheidsTeam van de Veiligheidsregio Kennemerland ontvangt maandag 15 februari een nieuwe CoPI-container. De modernste CoPI-container van Nederland met de nieuwste technische functionaliteiten, zoals een gegarandeerd snelle internetverbinding, satellietverbinding en ergonomische werkplekken, wordt ingezet bij grootschalige incidenten.

Deze op de praktijk afgestemde CoPI-container is het antwoord op belangrijke lessen uit het veld. De lessen zijn opgedaan bij grote incidenten zoals bijvoorbeeld de Poldercrash. De nieuwste CoPI-container is volledig voorbereid op de toekomstige manier van informatiedeling binnen de Veiligheidsregio: het Netcentrisch werken. Het Netcentrisch werken biedt een belangrijke verbetering voor de operationele informatievoorziening tijdens rampen, crisis en (geplande) grootschalige inzetten van de hulpverleningsdiensten.

De directeuren Brandweer en GHOR/GGD, de korpschef van de Politie, de commandant van de Koninklijke Marechaussee en de coƶrdinerend gemeentesecretaris, verrichten hiervoor de officiƫle handeling.

  1. Dirk
    12 februari 2010 op 10:36 | #1

    Het woord container heeft voor de meeste Nederlanders een andere betekenis !
    En de afkorting CoPi komt de meeste mensen ook niet bekent voor is het bv. copy ? Een copy container? Een bak waar veel papier in gaat ? Nee hoor in het eenvoudig Hollands is het P2000 comminucatie systeem en andere comminucatie systemen vanuit een centraal punt de berichtgeving regelen ! Zodat niet iedereen ongecontroleerde beslissingen gaat nemen bij een ramp , en nu maar hopen dat iedereen disipline hiervoor kan opbrengen bij een ramp!

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.