Politie betrokken bij aanrijding op de Koudenhorn

Geschreven door de Redactie op dinsdag 1 juli 2014

Haarlem – Op de Koudenhorn zijn dinsdagmiddag twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Om even voor vijf uur ging het op de kruising van de Koudenhorn en de Kokstraat mis. Een auto vanuit de Kokstraat kreeg voorrang van een bus om de Koudenhorn op te draaien, maar een andere auto, een onopvallende politiewagen, was op dat moment bezig om de bus in te halen.

De inhalende auto en de auto van rechts kwamen vervolgens met elkaar in botsing. Ambulance en politie rukte uit om hulp te verlenen. Agenten waren snel ter plaatse omdat het politiebureau zo’n honderd meter van de ongevalslocatie vandaan is.

Een van de bestuurders, een medewerkster van de politie, is door de ambulancebroeders nagekeken. Na de eerste zorg is zij per ambulance overgebracht naar het politiebureau waar ambulancebroeders haar verder verzorgd hebben. De inzittenden van de andere auto kwamen er met de schrik van af.

Omdat er een politievoertuig bij betrokken was, is de Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen. Een bergingsauto heeft beide auto’s na het sporenonderzoek weggesleept.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. naam verplicht
  2 juli 2014 op 07:40 | #1

  100 meter verderop ? dacht meer aan 20 meter
  wie betalen deze schade weeer…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Debouncer
  3 juli 2014 op 08:58 | #2

  Moet je niet zo stom zijn om voor een kruising in te halen. Leer je bij je rijopleiding.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Robina
  3 juli 2014 op 13:00 | #3

  volgens mij mag je daar niet eens inhalen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Mike
  3 juli 2014 op 16:46 | #4

  Debouncer en Robina hoe moet je dan voorsorteren om links af te slaan bij de Catharijnebrug?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Joris
  3 juli 2014 op 18:39 | #5

  Wij waren er niet bij, dus kunnen we er niet over oordelen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Joost
  4 juli 2014 op 08:37 | #6

  @Mike
  voorsorteren is om linksaf te slaan is iets anders dan inhalen aangezien je een andere route volgt dan het verkeer dat niet afslaat. Inhalen over een voorsorteervak mag overigens ook niet, evenals inhalen over een in- of uitvoegstrook. Met deze laatste bedoel ik dan dat je bewust de rijbaan ‘verlaat’ om via deze strook (met blokmarkering) (rechts) in te gaan halen en daarna weer terugkomt op de rijbaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. 2 0 3 4
  4 juli 2014 op 12:08 | #7

  Busje van Sloothaak stond langs de kant geparkeerd om rechtsaf te gaan naar het autoverhuurbedrijf, de Polo heeft op een normale wijze deze bus gepasseerd. Niets verkeerds aan, waarschijnlijk is een inschattingsfout geweest van de bus om misschien de huurauto (grijze Ford van Sloothaak) voor te laten gaan. Kan ook de bestuurder van de grijze Ford verkeerd hebben ingeschat om over te steken omdat de bus van Sloothaak stil stond langs de kant van de weg.

  Debouncer zijn reactie kan ik mij wel voorstellen, maar dat zou betekenen dat niemand meer een geparkeerde bus mag inhalen.
  Zal een zooi worden op alle wegen.

  Voorsorteren vakken is hier nog niet van belang, voorbij de kruising bij Sloothaak beginnen pas deze voor sorteervakken !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. peter
  4 juli 2014 op 19:55 | #8

  Je hoort gewoon even te wachten..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.