Grote brand in centrum Haarlem in pand Grote Houtstraat

Geschreven door de Redactie op maandag 30 juni 2014

Haarlem – In een pand de Grote Houtstraat in Haarlem is maandagmiddag een grote brand uitgebroken. Een grote zwarte rookwolk is in de wijde omtrek te zien. Vermoedelijk gaat het om het historische pand van Trou moet Blijcken.
.
.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de brandweer met meerdere eenheden ter plaatse is. Met twee hoogwerkers wordt geprobeerd te brand te bestrijden.

De Grote Houtstraat is inmiddels afgezet en winkels in de omgeving hebben de deuren gesloten.

Een politiehelikopter hangt in de lucht om de brand van boven in de gaten te houden.


Fotografie: Rowin van Diest

 1. gildtenaar
  30 juni 2014 op 14:44 | #1

  Spijtig, stukje bij beetje blijft er niks meer over van deze prachtige gebouwen wegens achterstallig onderhoud of nalatigheid van bewoners.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. clifford
  30 juni 2014 op 15:06 | #2

  Zo overdreven altijd dat meteen die complete stad word afgezet. dat mensen op afstand gehouden worden OK begrijp ik maar het was bij de fucking sting ergens… en zelfs over het verwulft mochten geen autos meer rijden en je mocht niet aan de kant van de v&d lopen bij het verwulft echt belachelijk. die stad is al zo moeilijk bereikbaar en dan gaan ze ook nog is alles dichtgooien

 3. lila
  30 juni 2014 op 15:10 | #3

  zijner gewonden gevallen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. M.
  30 juni 2014 op 21:21 | #4

  Nou Gildtenaar, deze brand lijkt veroorzaakt bij dakwerkzaamheden, dat heeft niets te maken met achterstallig onderhoud of nalatigheid van de bewoners.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. muggebult
  30 juni 2014 op 21:21 | #5

  @Clifford, als jij jouw bewegingsvrijheid belangrijker vind dan je veiligheid dan mag jij er de volgende keer best onder lopen met gevaar voor eigen leven. Het zal je gebeuren dat zo’n gebouw plotseling instort als je er net vlakbij staat of loopt. De brandweer zal die maatregel echt niet voor de lol nemen.

  Maar dan niet komen piepen he als het misgaat.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. gerb
  30 juni 2014 op 22:59 | #6

  Ben het wel een beetje met Clifford eens. Was nog een behoorlijke afstand vanaf het Verwulft naar de brand dus loop je daar wel veilig bij instortingsgevaar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. brwr
  1 juli 2014 op 12:16 | #7

  In geval van ernstige callamiteiten kan het zo zijn dat er extra hulpverleningsvoertuigen zoals ambulances nodig zijn en om deze een snelle doorgang te geven wordt er een groot gedeelte afgezet

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. hoi!!!!!!!!!!
  2 juli 2014 op 17:23 | #8

  @gerb het gaat niet alleen om het instortingsgevaar. Je moet ook denken aan bewegingsvrijheid van de hulpverleners, gevaarlijke stoffen/rook, watertoevoer en natuurlijk vervelende omstanders. Mensen die denken dat ze er wel even langs kunnen en daarbij de brandweer lastigvallen tijdens hun werkzaamheden. Maar ook mocht het overslaan, wat in de Haarlemse binnenstad best makkelijk is, dan is het wel handig als de brandweer meteen kan opschalen/verplaatsen. Denk hier volgende keer ook even aan voordat je hier begint te zeuren dat er wel veel afgezet is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. gerb
  3 juli 2014 op 16:46 | #9

  @hoi!!!!!!!!!!!!!, Ik reageerde op de reactie van @muggebult. De plaats van de brand was ruim 1000 mtr van het Verwulft dus waarom mag je dan niet langs V&D lopen zoals Clifford schreef. Op die plaats last van instortingsgevaar hebben lijkt mij erg klein en als je daar de hulpverleners in de weg loopt zijn ze wel erg ver van de brand verwijderd. Dus ik heb het helemaal niet gehad over teveel aan afzetting. Opvallend is dat de reactie van clifford in eens verdwenen is want dan had je mijn reactie beter begrepen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.