Politieauto te water na achtervolging motorrijder [video-update]

Geschreven door de Redactie op woensdag 9 april 2014

Haarlem – Een politiewagen is woensdagavond te water geraakt bij een achtervolging in Schalkwijk. Iets voor achten werd de achtervolging ingezet nadat de motor met harde snelheid door de stad reed en voor gevaarlijke situaties zorgde. Op de Noord Schalkwijkerweg kwam de motor ten val en belandde in het water, de motorrijders waren toen al van de motor af.

Ook raakte een politiewagen te water in het Spaarne. De bijrijder van de motor raakte bij het ongeval gewond en is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder ging er vandoor. Met behulp van een politiehond en helikopter is nog naar hem gezocht maar voor zover bekend nog niet aangetroffen. De politieagenten hielden aan het avontuur een nat pak over maar raakte niet gewond.

De Noord Schalkwijkerweg is voor onderzoek afgesloten. Agenten hebben onder andere mobiele telefoons in veiligheid gesteld en een helm.

De verkeersongevallenanalyse maakt daarnaast ook nog foto’s van de situatie ter plaatse.

Fotografie: Gerrie & Michel van Bergen
Video: Mizzle Media

 1. poeyan
  9 april 2014 op 21:20 | #1

  daar was ik bij :((

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Henk
  9 april 2014 op 22:23 | #2

  Het zijn maar belasting centen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. gerb
  9 april 2014 op 22:41 | #3

  Dit was wel een letterlijke achtervolging, zelfs tot in het water !!
  p.s Die poeyan, je maakt wat mee op jouw jonge leeftijd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Barry
  9 april 2014 op 22:57 | #4

  Lekkere vriend ben je dan…
  Hij is de gene die gevaarlijk rijd en er zo voor zorgt dat er politie in het spel komt,
  Dan gaat hij op z’n smoel waarbij z’n maatje gewond raakt en vervolgens smeert hij hem..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. schalkwijker
  9 april 2014 op 23:05 | #5

  @pouyan heb jij donker uiterlijk en witte schoenen ?

  Kano vereniging duwde auto naar de kant die dreigde naar midden te drijven en dan had die meer bovenwater uitgestoken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. hardcore
  10 april 2014 op 02:42 | #6

  lekkahh… weer eentje minder.
  mij nog nooit gelukt om zo smeris af te schudden, wel ten koste van je motor maar die
  zal denk ik toch wel gestolen zijn geweest. zo niet, zou het wel stom zijn om nog verder
  te vluchten. komen ze hem thuis halen. als ie gezopen had, en ze komen hem later halen..
  heeft hij miss nog mazzel met die blaas test.. maar wel mooi gezicht zo, die smeris wagen in het spaarne

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Kleuf jr.
  10 april 2014 op 11:00 | #7

  Die politieagent met die hond kwam nog aan mij en een vriend vragen of we die gast gezien hadden (we waren daarachter aan het voetballen). We zagen wel iemand heel hard wegrennen. Maar niet over het voetbalveld. Je maakt wat mee in schalkwijk ;-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. hoi!!!!!!!!!!
  10 april 2014 op 15:00 | #8

  @poeyan, kan jij voortaan binnen blijven? blijkbaar trek je het ongeluk aan ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Mii
  10 april 2014 op 15:57 | #9

  Dit had zo een scene uit Police Academy kunnen zijn. Lt. Jones doet al rijdende in de Haarlemse binnenstad een Sirene na, maar kan zijn ogen maar niet van de buste van Lt. Callaghan afhouden. En plons, zo de gracht in.

  Even serieus: wat zijn het toch een knuppels tegenwoordig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Rocky
  10 april 2014 op 19:45 | #10

  @Mii: beste stuurlui staan aan wal. Als die motorrijders iemand van je familie onderweg zouden hebben geraakt, zou je dan niet blij zijn dat die “sukkels” zoals jij ze noemt erachteraan gaan?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Debouncer
  10 april 2014 op 21:38 | #11

  @Rocky. Ervaringen van de laatste tijd tonen ontegenzeggelijk aan dat je minstens zoveel van de politie hebt te vrezen als van de boeven. Er worden met grof geweld totaal onschuldige mensen opgepakt, mensen die niet verdacht zijn worden beschoten enz. Agenten moeten eigenschappen hebben die een goede invulling kunnen geven aan het vak van politieagent. Of het de cultuur van de politie is of een slechte selectie weet ik niet maar het zijn de laatste tijd mij teveel cowboys in dienst van de belasting.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Diemux
  10 april 2014 op 22:07 | #12

  Debouncer :
  @Rocky. Ervaringen van de laatste tijd tonen ontegenzeggelijk aan dat je minstens zoveel van de politie hebt te vrezen als van de boeven. Er worden met grof geweld totaal onschuldige mensen opgepakt, mensen die niet verdacht zijn worden beschoten enz. Agenten moeten eigenschappen hebben die een goede invulling kunnen geven aan het vak van politieagent. Of het de cultuur van de politie is of een slechte selectie weet ik niet maar het zijn de laatste tijd mij teveel cowboys in dienst van de belasting.

  Meld deze reactie

  Je begrijpt natuurlijk dat enkel de “negatieve” acties van de politie in het nieuws komen, de dagelijkse goede dingen die ze doen hoor je niet.

  Maar het is goed dat de politie wat wilder wordt, het tuig wat de laatste tijd hier rondloopt en rijdt mag hard worden aangepakt.

  Uiteraard heeft alles zijn grenzen en gaat de politie ook wel eens in de fout maar op dit moment gaat het volgens mij prima.

  Als het je niet bevalt kan je jezelf altijd aanmelden bij de vrijwillige politie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Marc van Houten
  10 april 2014 op 22:47 | #13

  Geen respect voor het materieel.
  Mocht je de weg kennen stop je optijd.
  Deze politie agent heeft teveel adrenaline gehad.
  Goed hij hoeft de schade aan de VW niet te betalen.
  Dat doen wij wel met ze alle.
  Graag een camera derin en die agent is zijn baan kwijt voor roekeloos gedrag.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Rocky
  11 april 2014 op 07:14 | #14

  Wat mij opvalt is dat er veel aandacht is voor de politie bij jullie en weinig voor de criminelen. Ieder z’n mening, laten we het hier bij houden.:-). Ik wens iedereen een fijne dag!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Debouncer
  11 april 2014 op 09:13 | #15

  Ik zal je dat even uitleggen Rocky. De hoofdtaak van de Politie is hulp verlenen aan hen die dat behoeven. Er valt niet vol te houden dat agenten volgens die gouden regel werken.
  Hoe vaak lees je nog dat een agent levensreddend optreedt? Dienstbaar opstellen aan de burger? Vergeet het maar. Wel een houding van superioriteit aan de burger. Wat gemakkelijk uitgelegd kan worden als minachting voor diezelfde burger die het salaris van de agent wel op moet hoesten. Aangifte doen? Komt u maar ….. terug want we hebben niemand die op kan nemen. Of deze: daarvoor moet u daar en daar zijn. Terwijl de Wet zegt dat je van een ontdekt strafbaar feit aangifte kan doen. Zonder voorbehoud van plaats of tijdstip. Ik kan over deze dingen nog zat voorbeelden geven. Als de Politie respect wil, begrijp ik dat maar dat moet dan wel door de Politie weer opgebouwd worden. En dat doe je niet met de huidige houding en zeker niet door verlengstuk van de Belastingdienst te zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Debouncer
  11 april 2014 op 13:25 | #16

  @Diemux. Absoluut waar dat tuig hard aangepakt moet worden. En liefst wat vaker de lange lat erover. Maar waar zie je dat gebeuren? En wat houdt “wilder” in? Schieten op mensen die niet als verdachte zijn aan te merken? Geef a.ub. de oude diender uit de jaren 70 terug en laat het spul dat nu het uniform draagt lekker bij AH als bewaker gaan werken. Een baan vrijwillig uitvoeren waar anderen een salaris voor krijgen ligt niet zo in mijn aard. Ik heb in vergelijkbaar werk meer dan mijn sporen verdiend.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. gerb
  11 april 2014 op 16:34 | #17

  Mensen wat wordt er weer lekker afgegeven op de politie. Niemand die zich afvraagd hoe die auto daar terecht kwam. Kan het niet zo zijn dat ze de motorrijder moesten ontwijken omdat die dwars voor hen het water indook ???? En dan maar zeuren over “belastingcenten”. Kijk eens wat er in den Haag over de balk gesmeten wordt, dan is het schadebedrag bij de politie slechts een pinut. En ja het zijn ook maar mensen die soms dingen meemaken waarvan wij geen weet willen hebben. Dus iets meer respect zou wel op zijn plaats zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Debouncer
  11 april 2014 op 16:45 | #18

  Je kan ook naar het resultaat kijken. 1 auto afgeschreven, vlieguurtje met de heli, ziektekosten voor de passagier, waarschijnlijk gestolen motor waardeloos geworden en geen dader gevonden ondanks veel politie-inzet.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. Dana
  12 april 2014 op 19:18 | #19

  Alles maar over 1 kam scheren is altijd makkelijk natuurlijk. Ja er zijn zeker agenten die hun werk niet op de juiste manier uitvoeren en toch zijn er ook agenten die hun werk wel correct uitvoeren. Je kan niet vertellen of deze agenten het goed of fout hebben gedaan. En kost dat ons geld? Ja. Maar als je boodschappen doet bij een supermarkt betaal je ook voor een vakkenvuller die misschien zijn werk verkeerd doet.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.