Brandstichting bij zijdeur aan de Bolwerkvilla aan het Prinsen Bolkwerk

Geschreven door de Redactie op zondag 19 januari 2014

Haarlem – De brandweer moest zondagavond in actie komen nadat er brand was gesticht. Rond half tien kwam de melding binnen dat er brand zou woeden bij een zijdeur van de Bolwerkvilla aan het Prinsen Bolkwerk waar vroeger jongerencentrum Flintys heeft gezeten. Brandweermannen waren snel ter plaatse en bij een zijdeur was brand gesticht.

Bij aankomst van de spuitgasten waren de vlammen reeds gedoofd en er is inspectie gedaan of het vuur niet via de deur naar binnen was geslagen. Naast de deur werd een fles wasbenzine aangetroffen waar het vuur vermoedelijk mee is aangestoken. De fles is meegenomen en politieagenten hebben deze veilig gesteld voor verder onderzoek.

De man die het vuur had ontdekt toen hij zijn hondjes aan het uitlaten was, was na de actie van de brandweer een van zijn hondjes kwijt. Na een korte zoektocht door de eigenaar bleek het dier uiteindelijk zelf naar huis te zijn gelopen.

Fotografie: Michel van Bergen

  1. arie
    20 januari 2014 op 20:08 | #1
Geen reacties mogelijk.