Twee jongens aangehouden voor meerdere berovingen in Schalkwijk

Geschreven door de Redactie op dinsdag 5 november 2013

Haarlem – De politie heeft dinsdagochtend een 14-jarige jongen uit Ermelo en een 15-jarige jongen uit Haarlem aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van meerdere straatroven in Schalkwijk. Een van de berovingen waarvan zij worden verdacht is de beroving van twee dames van 88 en 90 jaar op zondag 6 oktober op de Laan van Berlijn.

De twee dames liepen achter het cultureel centrum toen er twee jongens naar hen toe kwamen lopen. Een van de jongens pakte de tas van de 90-jarige vrouw beet en begon hier aan te trekken. Omdat de vrouw niet los liet werd zij door de jongen naar de grond geduwd. Ook de 88-jarige vrouw viel hierdoor.

Deze jongens zijn ingesloten voor verder onderzoek naar hun betrokkenheid bij andere straatroven.

De afgelopen maanden waren er negen straatroven in deze wijk. De politie heeft dit hoog opgenomen en is een uitgebreid onderzoek gestart. Daaruit kwamen deze verdachten naar voren. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

 1. new era
  5 november 2013 op 22:09 | #1

  Goed werk ! Helaas kunnen we ze niet publiekelijk schantpalen in het winkelcentrum

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Haarlem
  5 november 2013 op 22:25 | #2

  Trieste figuren, dat het zo vroeg begint!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Jan Leul
  5 november 2013 op 22:33 | #3

  En bieden burgemeester Schneiders en de Marokkaanse gemeenschap nu de slachtoffers excuus aan ? Op 14 jarige leeftijd vrouwen van 90 beroven belooft niet veel goeds voor de toekomst. Gaat geen werk,wijf en woning ook maar iets aan veranderen.Langdurig opsluiten wel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. missa
  5 november 2013 op 23:55 | #4

  @jan lul
  Snap niet waarom een hele marokkaanse gemeenschap haar excuses moet aanbieden wat 2 (waaaaaaarschijnlijk van marokkaanse komaf) jongens hebben gedaan. Als een Hollander morgen een brood jat, moet dan ook de HELE hollandse gemeenschap haar excuses aanbieden aan de bakker??? Je moet je kam voor je haren gebruiken, niet om er alle mensen van bepaalde afkomst overheen te scheren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. ondernemertje
  6 november 2013 op 00:45 | #5

  Jammer dat er geen foto’s van zijn, er liep afgelopen maanden telkens een jong groepje niet autochtoon rond in Europawijk, en sinds ik dat groepje lees en hoor ik constant over overvallen en inbraken (zelfs overdags).

  Dit groepje viel zeer op door niet gebruikelijk gedrag te vertonen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Jan Leul
  6 november 2013 op 00:49 | #6

  @missa,
  Ik refereer aan het bus geweld nieuws van zo’n maandje geleden waarin na wsl foutieve aangifte de aangeefster volgens burgemeester Schneiders haar excuus moest aanbieden aan de Marokkaanse gemeenschap.Lijkt mij dat zoiets ook dan andersom moet gebeuren.
  NB : Leul is de achternaam en niet lul,neem het je overigens niet kwalijk,zal je gebrekkige opleiding zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. izanus
  6 november 2013 op 01:19 | #7

  dit zijn 2 hollandse jongens die zijn aangehouden dus niet marokkaans het signalement klopte niet maar ja de redactie verandert die dan ook weer niet blijkbaar vinden ze het leuk als iemand racistische uitpraken doet
  dus hierbij aan de redactie KIJK NOU IS GOED WAAR JE JE INFORMATIE VANDAAN HAALT WANT HET KLOPT VOOR GEEN METER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. yugostylo180cc
  6 november 2013 op 05:38 | #8

  @Jan Leul
  kan nergens uitleiden dat het om marokkaanse jongens gaat
  nogmaals Jan Leul jou naam zie ik overal verschijnen als er iets is gebeurt is, waar vermoedelijk marokkaanse jonge bij betrokken is.

  Even een lesje voor jou
  Waar je ogen niet waren moet je mond niet praten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Jan Leul
  6 november 2013 op 08:25 | #9

  @izanus,
  Waar is jouw info leesbaar ? Mocht je gelijk hebben dan moet onze burgemeester en de politie zeker excuus aanbieden aan de Marokkaanse gemeenschap.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Mike
  6 november 2013 op 10:05 | #10

  Appie en Mootje durven natuurlijk wel tegen oude vrouwtjes…nu nog tegen mij

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Meisje
  6 november 2013 op 12:48 | #11

  Echt heet triest wat deze jongens hebben gedaan. Oude vrouwtjes beroven! Bah bah, een van de zieligste dingen die je kan doen! Maar om nu dan weer de marokaanse bevolking de schuld te geven ik ben het helemaal met missa eens. Waarom zou een hele gemeenschap zn excuss aa moeten bieden voor wat 2 mensen hebben gedaan. Vroeger waren het de Surinamers die het altijd gedaan hadden in de jaren 60/70, toen werden het de Antillianen, toen waren het de turken en nu zijn het weer de marokanen. Sorry maar kunnen we even ophouden met dit racistische gedoe, ‘bij laras hebben ze ook marokanen opgepakt terwijl het gezicht van de daders niet eens duidelijk was. En ja al waren het marokanen, we hebben ook hele lieve en hard werkende marokanen hier in Nederland. Net als je van Nederlanders ook goede en slechte hebt en van alle andere volken ook. Je kan niet een volk over een kam scheren. Je hebt criminelen en je hebt normale burgers. Dat heeft niks met afkomst te maken!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. wikkiewokkie
  6 november 2013 op 21:47 | #12

  @Meisje

  Ook al zijn we het op andere punten niet eens, hier heb je helemaal gelijk in

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. kijkmeschijne
  7 november 2013 op 02:01 | #13

  @ meisje,

  On topic: oma’s rippen is niet verantwoord..

  Beste meisje,

  Je kan ze maar over een kam scheren, en dat is de grens

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. ginouithaarlem
  7 november 2013 op 12:02 | #14

  Het waren 2 Hollandse etters!! Informatie klopt weer voor geen meter!!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Marokkaan
  11 november 2013 op 02:16 | #15

  En nu opsluiten die hap en volledig heropvoeden tot 23ste verjaardag!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.