Nog drie verdachten aangehouden voor berovingen in Schalkwijk

Geschreven door de Redactie op vrijdag 8 november 2013

Haarlem – De politie heeft nog drie verdachten kunnen aanhouden voor de berovingen in Haarlem. Met deze drie aanhoudingen komt het totaal van aanhouding op vijf in het onderzoek naar de berovingen Haarlem, waaronder die van twee oudere dames op zondag 6 oktober op de Laan van Berlijn. De verdachten zijn 14, 18 en 18 jaar oud en afkomstig uit Haarlem.

Al eerder deze week werden twee jongens, een 14-jarige jongen uit Ermelo en een 15-jarige Haarlemmer, aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een overval op de twee dames van 88 en 90 jaar. De slachtoffers liepen achter het cultureel centrum toen er twee jongens naar hen toe kwamen lopen. Een van de jongens pakte de tas van de 90-jarige vrouw beet en begon hier aan te trekken. Omdat de vrouw niet los liet werd zij door de jongen naar de grond geduwd. Ook de 88-jarige vrouw viel hierdoor.

De afgelopen maanden waren er negen straatroven in deze wijk in Haarlem. De politie heeft dit hoog opgenomen en is een uitgebreid onderzoek gestart. De drie nieuwe verdachten kwamen in dit onderzoek naar voren. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de straatroven.

De politie gaat door met het onderzoek en verwacht nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

 1. watiserdan
  9 november 2013 op 09:42 | #1

  5 gepakt. 10 nieuwe welkom in Haarlem-Schalkwijk :s

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Roosje
  9 november 2013 op 13:22 | #2

  Alweer goed werk van de politie!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. die gevaarlijke
  12 november 2013 op 11:44 | #3

  Zoo de vrienden zijn goed in veraden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.