Sterke toename aantal burgernetdeelnemers in Haarlem

Geschreven door de Redactie op donderdag 10 oktober 2013

Haarlem – Sinds de start van de landelijke Burgernet campagne op 6 september hebben zich in de gemeente Haarlem in een maand tijd maar liefst meer dan 1000 nieuwe ‘BN’ers’ (Burgernet deelnemers) aangemeld. Burgemeester Bernt Schneiders is verheugd met de sterke toename van het aantal Burgernetdeelnemers in zijn gemeente.

“Hoe meer Haarlemmers deelnemen aan Burgernet des te groter de mogelijkheden voor preventie en opsporing van bijvoorbeeld inbraak en vermissing van kleine kinderen. Iedere hulp die snel vanuit de stad kan worden geboden is daarbij van harte welkom.”

Burgernet draagt bij aan een betrokken, sociale en veiligere woonomgeving. Bij Burgernet wordt de buurt betrokken bij het oplossen van een misdrijf of voor het uitkijken naar een vermist persoon. Buurtbewoners en ondernemers die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een misdaad een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.

Landelijk zijn er sinds de campagne aftrap, door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, ruim 100.000 nieuwe ‘BN’ers’ (Burgernetters) bijgekomen. Kijk voor aanmelden of meer informatie op www.burgernet.nl, of op www.112haarlem.nl/diversen/burgernet/.

Geen reacties mogelijk.