Nieuwe verdachte dreigtweets V&D aangehouden

Geschreven door de Redactie op vrijdag 11 oktober 2013

Haarlem – Woensdag aan het einde van de middag is een 19-jarige man uit IJmuiden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het verspreiden van dreigtweets aan de V&D in Haarlem. De tweets werden dinsdag 24 september, aan het einde van de avond, verspreid. In deze tweets werd geschreven dat woensdagochtend 25 september een incident zou plaatsvinden bij de V&D.

De directie van V&D besloot daarop de vestigingen in Haarlem dicht te houden.

Tijdens het onderzoek kwam deze verdachte in beeld. Vrijdag is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris, hij is voor veertien dagen in bewaring gesteld. De verdachte zit in beperkingen, politie en het Openbaar Ministerie kunnen daarom op dit moment verder geen mededelingen doen.

Eerder werden in dit onderzoek twee andere mannen aangehouden. Zij zijn heengezonden.

Geen reacties mogelijk.