Boze Haarlemmer mishandelt handhaver wegens bekeuring

Geschreven door de Redactie op dinsdag 20 augustus 2013

Haarlem – De politie heeft dinsdagmiddag een 31-jarige Haarlemmer aangehouden, nadat hij ’s ochtends een medewerkster van de gemeentelijke handhaving had mishandeld. De Haarlemmer had dinsdagochtend een bekeuring gekregen en was het hier kennelijk niet mee eens. De man ging ‘verhaal halen’ bij het kantoor van de gemeentelijke handhaving aan de Gedempte Oude Gracht.

De eerste medewerkster van de gemeentelijke handhaving die hij tegenkwam, besloot hij te bedreigen, te beledigen en te mishandelen. De nietsvermoedende medewerkster liep hierbij letsel op, waaronder gekneusde ribben. De vrouw was door deze brute actie hevig ontdaan.

De politie werd in kennis gesteld en heeft de Haarlemmer dinsdagmiddag buiten heterdaad aangehouden, op last van de officier van justitie. Hij is ingesloten.

 1. new era
  20 augustus 2013 op 20:22 | #1

  Om wat was deze dwaas bekeurd?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. christina
  21 augustus 2013 op 08:59 | #2

  een lafbek dus, als er een man van 2 meter voor m had gestaan had ie het niet gedaan.elke vrouw die bij parkeerbeheer werkt zou een goede vechtsport moeten kunnen, dan had ie een koekje van eigen deeg kunnen krijgen. wens de dame veel sterkte,en tegen de man zou ik willen zeggen, …………op naar een cursus respect voor de mede mens.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Debouncer
  21 augustus 2013 op 09:07 | #3

  Dat hele handhavingsapparaat is een farce. De één is te actief, de ander zit te pitten in zijn dienstauto, slecht op de hoogte van de zaken die ze moeten handhaven, geen communicatie en ga zo maar door. Maar het kan nog erger: kijk maar eens naar verkeersregelaars. Totaal nieuw bedachte aanwijzigingen en totaal geen denkvermogen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. M.
  21 augustus 2013 op 10:02 | #4

  @Debouncer
  Ik erger me soms ook groen en geel aan handhavers, maar dat is geen reden om ze te mishandelen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Ted
  21 augustus 2013 op 10:22 | #5

  @Debouncer, en wat heeft jouw gedachte met deze zeer laffe daad te maken.
  Een vrouw mishandelen is totaal uit den boze. Zowiezo mishandelingen.
  Wat een flinke vent om dit te doen, het laagste van het laagste. Sterkte voor, ze deed gewoon haar werk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Ted
  21 augustus 2013 op 10:25 | #6

  Oja, een reactie van de burgemeester zou op zijn plaats zijn, zijn toch zijn gemeentelijke handhavers!! Maar is een statement, kan hij ook over camera’s in parkeergarage’s.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. pietjepuk
  21 augustus 2013 op 10:33 | #7

  meteen 3 jaar opsluiten….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Debouncer
  21 augustus 2013 op 12:37 | #8

  Absoluut geen goedkeuring voor gebruik van welke vorm van geweld dan ook. Zelfs niet als een vorm van begrip, maar het valt niet uit te sluiten dat deze aggressie veroorzaakt wordt door de een en gebotvierd wordt op de ander.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. chiel
  21 augustus 2013 op 18:42 | #9

  Slaan is geen oplossing! Maar handhaving , en vooral in de binnenstad mag echt wel eens naar zichzelf gaan kijken!!! We hebben er iedere dag mee te maken, en er zijn er een aantal die een hobby hebben…..BEKEUREN!!!!!!! Dus vind ik het niet raar dat er soms iemand door het lint gaat!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Adriaantjuh
  21 augustus 2013 op 21:00 | #10

  NOOIT mag je een ander iets aandoen, dat staat als een paal boven water !!!

  Maar wat Debouncer en Chiel aandragen is zeker waar.
  Het niveau van “De Handhaver” in Haarlem is in veel gevallen bedenkelijk.
  Door hun beperkingen kan het bij een discussie dus snel escaleren.
  Zou het personeel wat intelligenter zijn, en het publiek dan ook beter van repliek dienen, dan zou dat zeker dé-escalerend werken.

  Sommige hebben er openlijk plezier aan om burgers een bekeuring aan te naaien. Anderen
  wandelen wat in de straten, en zien overtredingen nog niet als ze eroverheen zouden moeten stappen.

  Vaak zie je deze mensen op plekken waar ze totaal niets te zoeken hebben, kijkend naar de echte hulpdiensten. Hun baantje als stadswacht gebruiken om vooraan te kunnen staan, daar waar er wat spannends te beleven is.
  Het is nog steeds zoals het ooit is begonnen, een Melkert baantje, om de uitkeringstrekkers, laag opgeleide, afgekeurde, aan een betaald, en gesubsidieerd een beetje “werk” te laten doen.
  Stoppen met die flauwekul. Verspilling van euro’s. Ergenis voor de burgers.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. pjotr
  22 augustus 2013 op 12:15 | #11

  Er is wel een begin aan dit verhaal wat steeds vergeten wordt, waarom krijg je eigenlijk een bekeuring, toch gewoon omdat je een overtreding begaat? In 95% van de gevallen wordt zo’n overtreding ook nog bewust begaan, ik vind dat je dan niet moet piepen als je daar een keertje een prent bij oploopt, en zeer zeker je handen thuis houden.

  Is er nog wel een redelijke discussie te voeren? Ik durf dat wel te betwijfelen, ook de verbale agressie neemt hand over hand toe, vooral als blijkt dat het gepiep niet het gewenste resultaat oplevert en dat heeft helemaal niets met beperkingen te maken.
  Dat het Melkert banen betreft is een regelrechte misvatting, het is ooit begonnen in de jaren 70 bij de Gemeente Politie als onderdeel van de verkeerspolitie, later door de politie afgestoten en overgegaan als gemeentelijke handhaving, de Melkert banen waren in die tijd nog niet eens bedacht.

  De zogenaamde stadswachten zijn al een jaartje of vijf uit het straatbeeld verdwenen, maar dat was kennelijk nog niet opgevallen.
  Dus voortaan eerst wat gedegen onderzoek doen voordat je wat rondblaat!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Debouncer
  22 augustus 2013 op 13:12 | #12

  @pjotr. Weet niet of je in de materie ingevoerd bent, maar je maakt dezelfde fout die je anderen verwijt. Iemand krijgt een prent en is dus verdachte. En jij hebt hem al veroordeeld.
  Zelf eens gezien dat iemand van een bepaalde herkomst op een invalideplaats stond met de auto maar zonder invalidekaart. Die kreeg geen bon en iemand op een betaalde plek 30 meter verderop kreeg wel een bon. En dat is maar één voorbeeld van de vele die ik kan geven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Adriaantjuh
  22 augustus 2013 op 13:14 | #13

  Het instituut, de naam van het beestje, de naam van de instelling/dienst is weliswaar veranderd en aangepast aan de huidige tijd.
  Het niveau, de betutteling, de uitstraling enz is dat niet.

  Het meeste frustrerende is dat men aan de burger die men bekeurd (is inderdaad soms nodig) overduidelijk laat blijken dat men hier plezier aan beleefd.
  De houding en gedrag van deze handhavers is daarmee zeer onprettig te noemen.
  Verder komt in discussies die er ontstaan (gewone nette gesprekken) naar voren dat men verbaal niet erg begaafd is en ook qua kennis bij lange na niet voldoende op de hoogte is van de regels, verordeningen en wetten die er gelden in de Gemeente Haarlem.

  Ik kan me zo voorstellen dat juist hierdoor escalatie kan ontstaan.
  Dat is jammer, want er wordt erg veel geld gestoken in dit clubje, maar het blijft maar aanmodderen.
  Er is niet echt sprake van een stijgende lijn voor wat betreft hun prestaties, ijver, inzet, houding en uitstraling.
  Maar al te vaak hangen ze in groepjes wat rond, spelend met hun mobieltje of andere apparaatjes.
  Hangen vaak een beetje buiten bij de zij ingang van hun honk in de Witstraat…. de belastingcentjes van de Haarlemmer op te souperen…met niets doen..

  Waarom zien we als burgers wel hele kuddes handhavers bij een politie inzet staan, terwijl de overlast van hangjeugd niet wordt aangepakt, de jeugd niet of niet voldoende wordt aangesproken.
  Waarom zien de burgers wel, vér voordat het mag, vuilnis aangeboden worden aan de openbare weg, iedere week weer op vaste bekende plekken, en zien daar nooit handhavers bij…
  Waarom zien we de handhavers bijna alleen maar bekeuringen schrijven voor parkeren en voor andere (oa bovengenoemde) zaken niet?
  Ze zijn natuurlijk hartstikke professioneel, maar komen over als klungelig en amateuristisch.

  Stoppen met die flauwekul. Verspilling van euro’s. Ergernis voor de burgers.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Jeroen
  22 augustus 2013 op 17:30 | #14

  wat een gezeur allemaal..
  Als een ieder zich nou eens netjes aan de regels houd dan zijn die handhavers niet nodig…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Debouncer
  22 augustus 2013 op 21:36 | #15

  @Jeroen. Het punt is dat je ook problemen kan krijgen met de handhavers als je je wel aan de regels houdt. Omdat ze zelf de regels niet kennen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. karel
  23 augustus 2013 op 10:31 | #16

  Buiten het feit dat mensen die dit soort zaken uithalen niet helemaal goed bij hun hoofd zijn.

  Het fenomeen “handhavers” dat klopt voor geen meter. Dat is werkverschaffing waar ze paswerkers voor inzetten. Dat werkt niet, want die mensen zijn niet opgeleid om te anticiperen op idioten en geven daarbij totaal verkeerde reacties. Die staan je inderdaad gewoon uit te lachen. Daar heb je Politie voor in mijn opinie. Het fenomeen “handhavers” is nu weer zo’n typisch geval van verkeerde politieke zuinigheid.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. gerb
  23 augustus 2013 op 16:20 | #17

  Ik geloof dat er voorbij gegaan wordt aan het doel van de handhavers. Zij hebben doen in een aantal gevallen datgene wat voorheen door (dure) politieagenten werd gedaan nml de “lichte” overtredingen. Dus is het normaal dat zij boetes uitschrijven voor o.a foutief parkeren, fietsen in de binnenstad, toezicht op de openbare orde enz,enz. Zij worden hiervoor wel degelijk opgeleid, maar zoals vaak het geval is… trek bepaalde personen een uniform aan en ze denken dat de wereld van hen is. Gelukkig zijn dit uitzonderingen. En zeker is dat ze niet overal kunnen zijn, maar het is van de zotte dat er met een wijkraad een afspraak is gemaakt dat auto’s op de stoep geparkeerd niet beboet worden. Bij mij op de hoek is dit dagelijks, staan zowat bij mij binnen, zo ook wat het huisvuil betreft wat op de woensdagavond al bij mij op de hoek staat en vervolgens op donderdagochtend over de gehele straat licht dankzij de meeuwen. Nee er moet, binnen die club, nog een hoop veranderen willen we zo voor vol gaan aanzien. Want 8 handhavers die toezien hoe een koffer uit het water wordt gevist geeft toch wel te denken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Jan Leul
  24 augustus 2013 op 00:47 | #18

  Nagemaakter volk dan die omhooggevallen parkeerwachters van handhaving bestaat er niet, waar jan l.l na een melding dagen kan wachten zo snel reageren ze op een getweete melding van een bepaalde HD journalist en een bepaald PvdA raadslid. Ik neem die gefrustreerde slijmballen totaal niet serieus.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. steef
  24 augustus 2013 op 15:04 | #19

  @Debouncer@

  Wat voor problemen krijg je dan?als je je aan de regels houdt.
  Noem ze maar op!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. Jalu
  24 augustus 2013 op 19:08 | #20

  Debouncer :
  @pjotr. Weet niet of je in de materie ingevoerd bent, maar je maakt dezelfde fout die je anderen verwijt. Iemand krijgt een prent en is dus verdachte. En jij hebt hem al veroordeeld.
  Zelf eens gezien dat iemand van een bepaalde herkomst op een invalideplaats stond met de auto maar zonder invalidekaart. Die kreeg geen bon en iemand op een betaalde plek 30 meter verderop kreeg wel een bon. En dat is maar één voorbeeld van de vele die ik kan geven.

  Ik begrijp volstrekt niet wat het nut is van de opmerking ‘iemand van een bepaalde herkomst”. Maakt dat in dit geval (of andere gevallen) íets uit?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. Debouncer
  24 augustus 2013 op 21:54 | #21

  @Steef bedreigingen, onheuse bejegeningen, leugens enz. @Jalu Ik wel. Omdat in een dergelijk geval onjuist gebruik gemaakt wordt van de discretionaire bevoegdheid. Die reden was waarschijnlijk de herkomst van de persoon. In iets minder mooi Nederlands: hij scheet in zijn broek.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. Ina
  26 augustus 2013 op 06:46 | #22

  Het lijkt me een baan van niks,hele dag lopen janken tegen mensen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 23. Portier
  26 augustus 2013 op 10:18 | #23

  Wat een gelul over handhavers dit en handhavers dat. Wat maakt het uit wat die mannen en vrouwen doen? Of ze nu wel iets doen of juist niet iets doen ze doen het in de ogen van de medemens toch altijd fout. Doen wij mensen dan alles altijd zo goed? Zijn wij mensen dan altijd zo tolerant en begripvol? Als dat zo zou zijn dan was de politie, beveiligers, ordehandhavers en al dit soort mensen die zich inzetten voor de samenleving niet nodig. Maar wat is het geval? Nee, zo wij niet, nee wij houden ons niet allemaal netjes aan de regels of denken soms dat wij het allemaal beter weten dan de ordebewaarders. Dus houd een keer op met dat gejank over de ordebewaarders en kijk naar jezelf. Als je bekeurd word, zal je zelf iets fout gedaan hebben. Betaal die boete en hou op met dat gejank!

  Nu weer even on topic: Het ging hier wel om een mishandeling van een vrouw. Mannen, bedenk wel, zou je ook zo blijven janken om handhavers als het jou vrouw geweest was?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 24. Debouncer
  26 augustus 2013 op 15:27 | #24

  @Portier Niet allemaal wten we het beter dan de ordebewaarders. Je moet er als burger echter wel op kunnen vertrouwen dat kennis en kunde voorhanden is bij een handhaver. Blijkbaar is er toch een brede opvatting dat (zeker een deel) maar wat aanprutst. Kijken hoe jij piept als je daar mee te maken krijgt. Of betaal je die bon dan maar?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 25. Portier
  27 augustus 2013 op 11:51 | #25

  @Debouncher: Dan bestaat er nog altijd het fenomeen bezwaar aantekenen als je zo zeker van je zaak bent. Vroeger moest je eerst betalen en dan kon je bezwaar aantekenen. Vandaag de dag teken je bezwaar aan en zolang bezwaar loopt/in behandeling is, hoef je deze niet te betalen. Ja je moet er even moeite voor doen en scheelt weer een hoop gejank of zoals topic begonnen is, mishandeling van iemand die dan toevallig achter de ballie zat.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 26. Jack rs
  27 augustus 2013 op 22:50 | #26

  Goeie zet ! Ik vind dat de handhavers vaker in de gaten moeten worden gehouden want ze schrijven elke x maar een bekeuring voor de gene wie hun uitkomt! Of iedereen bekeuren of niemand iedereen is gelijk! Wil je hier een klacht over doen dan kunnen ze je niet eens helpen op hun bureau.. Wat heb je dan aan die bureau???!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 27. Adriaantjuh
  28 augustus 2013 op 11:30 | #27

  @Portier…
  Wat mensen wel of niet doen maakt ook allemaal niet uit.
  Maar als er volk rondwandelt in de straten van Haarlem, die worden betaald uit de belasting ruif… Dan zouden ze dit werk op een goede, fatsoenslijke, eerlijke, rechtvaardige wijze moeten uitvoeren.
  Maar nu, met hun onkunde, en amateurisme doen ze mensen vaak onrecht aan.
  Dan is er bezwaar mogelijk, maar dan zijn we een stap te ver.
  Het gaat in de basis fout, dus daar moet er worden ingegrepen!

  Dus stoppen met het aanstellen van kneusjes, en mensen gaan aannemen die enig niveau en IQ hebben.
  Oprecht zijn, een gevoel voor rechtvaardigheid hebben, empathie kunnen tonen, zouden allemaal eisen moeten zijn.
  Ook erg belangrijk is natuurlijk dat men de Nederlandse taal GOED beheerst.
  Deze mensen dan wel fatsoenlijk opleiden en trainen.
  Ze bekeuren nu wel, als een aap die een kunstje heeft geleerd, maar kennen de regels, wetten en verordeningen niet of nauwelijks.

  Met het zooitje ongeregeld wat er nu is gaat het niks worden.
  Het meest kom je ze tegen waar ze helemaal niks te zoeken hebben.
  Heb ze behalve met parkeerterreurzaken en scanteam (cashteam) eigenlijk nooit bezig gezien met andere zaken….. vreemd toch.

  Je zou hun berichten op twitter en hun reacties daar eens moeten lezen, hahaha je lacht je rot.
  Burgers worden met een kluitje in het riet gestuurd (of van het kastje naar de muur).
  En zoals gezegd: voor vragen van HD journalisten, mensen van de gemeente (B&W) of politie, dan vliegen ze.
  Mooiste is dat iedereen dat kan zien, en ze het zelf niet een door hebben!
  Eigenlijk aandoenlijk en meelijwekkend.

  Stoppen met die flauwekul. Verspilling van euro’s. Ergernis voor de burgers.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 28. Portier
  29 augustus 2013 op 14:44 | #28

  @Adriaantjuh, je hebt helemaal gelijk daar waar het gaat om gedegen opleiding enz. maar geeft dit dan iemend wel het recht om over te gaan op mishandeling?

  Topic ging om mishandeling na bekeuring (terecht of ontrecht) en tot mijn grote verbazing gaat alles over de onkunde van bepaalde personen. In mijn ogen erg onterecht want als je dit goed keurt dan kan je ook gaan verwachten dat als iemand door rood rijd het goed is als zijn wagen volledig vernielt wordt. Hond schijt op de stoep, schop tering beest naar de andere kant van de straat waar beetje gras ligt. Opa/oma met rollator schieten niet op met oversteken en jouw stoplicht staat ondertussen al op groen, hoezo wachten doorrijden! hadden die oudjes maar door moeten lopen of gewoon niet moeten oversteken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 29. Adriaantjuh
  29 augustus 2013 op 15:17 | #29

  @ portier:
  Lees even mijn eerste post, de eerste regel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.