Meisje(15) in botsing met auto door afleiding van mobieltje

Geschreven door de Redactie op zaterdag 8 juni 2013

Haarlem – Op zaterdagmiddag omstreeks 13:25 uur raakte een 15-jarige meisje uit Haarlem gewond bij een verkeersongeval op de Zijlsingel. Het meisje reed op de fiets over de Zijlweg in de richting van de Zijlbrug. Toen zij de kruising met de Zijlsingel overstak, werd zij aangereden door een personenauto, bestuurd door een 19-jarige man uit IJmuiden, die over de Zijlsingel aan kwam rijden.

Het meisje kwam met haar hoofd tegen de vooruit van de auto en liep verwondingen aan haar hoofd en hals op door de klap en het versplinterde glas. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij een nacht ter observatie is opgenomen.

De automobilist had aanvankelijk stil gestaan voor een stoplicht. Toen dit groen werd, is hij opgetrokken. Het slachtoffer gaf zelf aan met haar mobieltje bezig te zijn geweest toen zij werd geschept.

 1. PIPO
  10 juni 2013 op 06:22 | #1

  wanneer word het mobiel bellen op de fiets verboden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. René Koster
  10 juni 2013 op 16:33 | #2

  Gelijk verbieden dat bellen/sms’en op de fiets.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. WikkieWokkie
  10 juni 2013 op 17:13 | #3

  @Réne

  Inderdaad, ook verbieden!!!!

  In de afgelopen vijf dagen, drie keer bijna zo’n domme muts van een jaar of 14 tot 20 onder de auto gehad omdat ze het belangrijker vinden om op hun tel te kijken…. En dan nog heel verontwaardigd kijken als ze van je schrikken, als ze bijna tegen je aan rijden.

  Valt me trouwens op dat het over het algemeen meisjes zijn waarvoor de wereld niet meer bestaat als ze hun headsetje in de oortjes geplugd hebben….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Jasper
  11 juni 2013 op 11:07 | #4

  Telefoneren is al ongeveer een jaar lang(of zelfs langer) strafbaar op de fiets..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Teacher
  11 juni 2013 op 15:23 | #5

  Zullen we beginnen bij het voorbeeld wat deze kinderen krijgen van volwassenen? Hoe vaak heb ik al niet ouders met een kindje voor of achterop gezien die gewoon door rood rijden/zitten te bellen op de fiets of 1 keer zelfs hun kind gewoon voor mijn auto langs wilde duwen omdat ze af wilde slaan voor mijn auto langs!!

  Dit meisje (leerling van mij) is inderdaad niet handig geweest, maar heeft wel eerlijk toegegeven dat ze fout zat, iets waar veel volwassenen nog een les uit kunnen trekken. Ik hoop dat ze snel weer op school is en ik weet zeker dat ze hier van geleerd heeft. Hopelijk is het verder ook goed met de bestuurder van de auto, het zal je maar overkomen :S

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. 023
  12 juni 2013 op 11:36 | #6

  Ja hoor sinds wanneer mag je niet telefoneren op de fiets haha moet nog is gekker worden met ze laatst zat ik ook gewoon te bellen en reed er politie naast me dus weet niet waar je die onzin vandaan haalt

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Moi
  12 juni 2013 op 12:15 | #7

  Info van rijksoverheid.nl

  Mobiel bellen tijdens fietsen is toegestaan
  Het is niet verboden om tijdens het fietsen handheld te bellen. Wel zijn artikel 5 en 6 van de Wegenverkeerswet 1994 (WvW 1994) van toepassing. Dat betekent dat u veroordeeld kunt worden als u zich als fietser zo gedraagt dat:

  -gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt;
  -het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd;
  -door uw schuld een verkeersongeval plaatsvindt waardoor iemand overlijdt of zwaar lichamelijk gewond raakt.

  Elke vorm van afleiding van de verkeerstaak kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Dit geldt ook voor het mobiel bellen op een fiets.

  M.a.w. als je een agent treft die een slechte dag heeft ben je dus gewoon geheel terecht zwaar de sjaak… boetes/straffen van artikel 5 zijn over het algemeen duurder/zwaarder dan een boete voor handheld bellen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. 023
  12 juni 2013 op 12:16 | #8

  Als je nou oordopjes in hebt met keiharde muziek okeee dat is logisch maar bellen kom op straks mag je niet eens meer lopend bellen kijken of daar iedereen zich dan aan gaat houden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Moi
  13 juni 2013 op 12:30 | #9

  @023
  Waarom denk je dat bellen in de auto is verboden? Waarom denk je dat bellen in de auto niet veilig is en bellen op de fiets wel?
  Het is heel simpel, als je bezig bent met andere dingen dan met het verkeer heb je meer kans dat er iets fout gaat. Dat je iets ontgaat. Of dat nou muziek luisteren, rapporten doorlezen of bellen is.

  Ik zeg niet dat ik nooit bel op de fiets of nooit praat/muziek luister op de fiets of in de auto. Maar in principe is bellen op de fiets net zo gevaarlijk als bellen in de auto. Het enige verschil is dat als je belt in de auto je de fietser plat rijdt en als je belt op de fiets dat je dan platgereden wordt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Kemal
  22 juni 2013 op 12:37 | #10

  Hollanders zijn kk giereg die fietsen overal heen gieree

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. zozo
  22 juni 2013 op 12:46 | #11

  En jij. Hoe ga jij. Met je schaapje. Vieze racist.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.