Meerdere gewonden door vechtpartijen tijdens uitgaansnacht

Geschreven door de Redactie op zondag 9 juni 2013

Haarlem – In de nacht van zaterdag op zondag zijn er meerdere vechtpartijen en mishandelingen geweest in het centrum van Haarlem. Rond 03:00 uur zag de politie dat een 18-jarig meisje uit Groningen en een 19-jarige Haarlemmer ruzie met elkaar hadden op de Riviervismarkt. Het meisje ging de man met slaande bewegingen te lijf, waarna de man het meisje bij haar keel greep.

De politie haalde beide partijen uit elkaar. Op dat moment vonden twee omstanders het nodig om zich ermee te bemoeien. Zij plaatsten beiden een karatetrap tegen het hoofd van de Haarlemmer, die daarbij buiten bewustzijn raakte.

Beide omstanders, Haarlemmers van 19 en 20 jaar oud, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het 19-jarige slachtoffer werd aanvankelijk ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd echter voor onderzoek en behandeling doorgestuurd naar het ziekenhuis. Ook de Groningse werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij bleek onder anderen gekneusde ribben te hebben.

Ruim een uur later werd een 17-jarige jongen uit Velserbroek mishandeld op de Kruisstraat. Rond 04:20 uur kwam het slachtoffer uit een café. Op straat kreeg hij problemen met een groep mannen van wie er iemand door een voorbijganger werd aangeraakt. Gelukkig was er beveiliging aanwezig die de rust wist te bewaren. Op de Kruisstraat kwam het slachtoffer de groep weer tegen. Een man uit de groep had een helm bij zich. Hij viel het slachtoffer aan en sloeg en schopte hem en sloeg ook met de helm tegen het hoofd van het slachtoffer. Hierbij liep hij verwondingen aan zijn gezicht en een gebroken hand op.

De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte en de groep waar hij onderdeel van uit maakte. De politie verzoekt eventuele getuigen van de mishandeling zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Omstreeks 05:00 uur fietste een groepje jongeren over de Rijksstraatweg in de richting Haarlem-Noord. Op het fietspad reed een andere groep jongeren, bijna over de hele breedte van het fietspad. Toen de groep jongeren wilde passeren, reden zij door de smalle opening. Bij het passeren werden een paar slachtoffers van hun fiets geduwd. Zij werden zonder verdere aanleiding gestompt en geschopt. Toen een van de slachtoffers de politie belde, werd hij achterna gezeten door een van de verdachte. Ook hij werd geslagen en geschopt.

De politie hield ter plaatse twee personen aan. Het ging om een 19-jarige Spaarndammer en een 18-jarige Haarlemmer. In totaal hebben drie personen (in de leeftijd van 18 t/m 20 jaar) aangifte gedaan van mishandeling. De slachtoffers zijn ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. Zij constateerden verschillende kneuzingen.

 1. Demann haarlem
  9 juni 2013 op 18:41 | #1

  gezellige uitgaansnacht in haarlem. de sfeer in haarlem doet soms denken aan een volgepropte buitenwijk…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Peter
  9 juni 2013 op 21:21 | #2

  Gezellig uit in de Bloemstad Haarlem.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. dali
  10 juni 2013 op 12:02 | #3

  hopen dat de rechter nu eens echte straffen gaat uitdelen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. WikkieWokkie
  10 juni 2013 op 17:27 | #4

  Ze moeten de vechtsporten eens gaan reguleren!

  De grootste idioten (bijv. B. Hari is een mooi voorbeeld) beoefenen deze sporten en gebruiken hun training graag in het openbaar.

  Let wel, ook hier is het weer zo dat een klein percentage van de beoefenaars het verziekt voor de anderen. Ik vind dat wanneer iemand een strafblad heeft voor geweldsmisdrijven deze niet meer toegelaten moeten worden tot vechtsporten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Gieltje
  12 juni 2013 op 00:02 | #5

  Elke x weten ze wie ze moeten pakken laffe jongens altijd met grotere groep hoop dat een van de daders het nog een x doet en toch de verkeerde treft !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. ….
  12 juni 2013 op 11:25 | #6

  @WikkieWokkie
  Wat heeft vecht sport met dit te maken iedereen kan een klap geven of je vecht sport doet of niet dus slaat nergens op denk volgende x na voor je wat zegt

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. wIKKIEwOKKIE
  12 juni 2013 op 15:45 | #7

  @ …..

  Er staat toch echt in het artikel: “De politie haalde beide partijen uit elkaar. Op dat moment vonden twee omstanders het nodig om zich ermee te bemoeien. Zij plaatsten beiden een
  !!karatetrap!! tegen het hoofd van de Haarlemmer, die daarbij buiten bewustzijn raakte.

  Om iemand ,die door de politie in bedwang wordt gehouden, tegen het hoofd te trappen moet je toch best hoog kunnen trappen. Ergo, vechtsporttraining!

  Ik zeg er nog expliciet bij:
  Let wel, ook hier is het weer zo dat een klein percentage van de beoefenaars het verziekt voor de anderen. Ik vind dat wanneer iemand een strafblad heeft voor geweldsmisdrijven deze niet meer toegelaten moeten worden tot vechtsporten.

  Dus jouw reactie slaat eigenlijk nergens op en misschien moet jij ff nadenken en goed lezen voordat je reageert.

  Gegroet

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Mike
  15 juni 2013 op 02:57 | #8

  Mee eens! Met strafblad geen vechtsport! de verhalen dat jongeren hun agressie onder controlle krijgen door een vechtsport te beoefennen is larriekoek jongeren voelen zich alleen maar machtig op het moment dat ze er achter komen sterker te Zijn dan andere. Vanuit deze positie denken ze ook meteen dat ze alles kunnen maken!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.