Burgernet Kennemerland feliciteert 20.000ste deelneemster

Geschreven door de Redactie op woensdag 19 september 2012

Haarlem – Burgernet, het unieke samenwerkingsverband tussen burger, gemeente en politie verwelkomde vandaag, woensdag 19 september, haar 20.000ste deelneemster in Kennemerland. Op het politiebureau in Schalkwijk reikten stadsdeelregisseur Schalkwijk, Menno Evers, samen met de wijkagent een presentje uit aan Yulin Rooijers.

De 19-jarige Yulin is woonachtig in Schalkwijk. Yulin: “Mijn moeder is al langere tijd deelneemster van Burgernet. Door de meldingen die zij kreeg raakte ik geïnteresseerd. Ik heb de Burgernetsite bezocht en ben gaan lezen wat Burgernet inhield. Hierdoor werd ik nog enthousiaster. Ik vind het belangrijk dat ik iets kan doen voor de samenleving en de veiligheid op straat. Op deze manier kan ik mijn steentje hieraan bijdragen.

Ook weet ik nu precies wat er in mijn omgeving gebeurt. Ik heb me direct aangemeld. Ik studeer nog en zal op school aangeven dat het belangrijk is om je aan te melden bij Burgernet. Het enige dat je hoeft te doen is na een melding je oren en ogen op te houden en wellicht kan je meehelpen om een vermist persoon te vinden of om een misdaad op te lossen!”, aldus Yulin.

Stadsdeelregisseur Menno Evers van de gemeente Haarlem geeft aan dat Burgernet- deelnemers “de oren en ogen” van de politie zijn. Evers: “Wij als gemeente zitten veel aan de preventieve kant van de veiligheid in en rondom een wijk. Voor ons is het ook heel belangrijk om te weten wat er in een wijk gebeurt, zodat wij hierop kunnen inspelen.”

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. De deelnemers aan Burgernet worden betrokken bij vermissingen van kinderen en volwassenen en bij het helpen opsporen van verdachte personen en voertuigen. Daarnaast kan Burgernet ook ingezet worden bij het verlenen van eerste hulp of als alerteringsinstrument zoals bijvoorbeeld bij het vrijkomen van giftige stoffen.

Je kunt je opgeven via de site www.mijnburgernet.nl.

Geen reacties mogelijk.