Automobilist gewond na aanrijding tegen Connexxion bus

Geschreven door de Redactie op woensdag 19 september 2012

Haarlem – Een man is woensdag aan het einde van de ochtend met zijn auto tegen een bus gereden. Het ongeval gebeurde rond kwart voor twaalf op de Prins Bernardlaan in Haarlem. De man klapte ter hoogte van de Berlagelaan tegen de achterkant van de Connexxion bus en kwam over dwars over de weg tot stilstand.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De man is met behulp van de brandweer uit de wagen gehaald en na de eerste behandeling ter plaatse is hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De Prins Bernardlaan was door het ongeval richting Schalkwijk afgesloten. Het is nog onduidelijk hoe het is gekomen dat de man tegen de bus is gereden.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. 2 0 3 4
  21 september 2012 op 11:22 | #1

  Dat is het effect van die nieuwe maatregel dat Bushaltes deels of geheel op de rijbaan moeten liggen. Het is bedoeld als maatregel tegen het harde rijden in woonwijken. In Schalkwijk liggen bijna alle bushaltes op de rijbaan, je kan er ook niet omheen of je moet over de doorgetrokken streep rijden, de gemeente wil dat iedereen achter de bus blijft rijden. Geeft ook een schonere lucht in Haarlem met al die stationair draaiende motoren.
  Dit is een lelijke aanrijding trouwens, waarschijnlijk niet gezien dat er een stadsbus stilstond en misschien iets te dicht achter zijn voorganger gereden waardoor je niet het vrije zicht had.
  Dit was waarschijnlijk het gevolg. Hopelijk vallen de verwondingen mee, materiaal wordt tegenwoordig weer netjes hersteld

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. mij
  21 september 2012 op 16:41 | #2

  @2034, deze bus stopt niet op de rijbaan. Deze heeft gewoon nog een eigen stop! Dit is gewoon weer w.s. een geval van niet goed opletten. Is namelijk een overzichtelijk punt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Brian
  21 september 2012 op 18:21 | #3

  Dit was mijn buurman , ik zal het van de week effe aan heb vragen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Mike
  22 september 2012 op 10:17 | #4

  Waarschijnlijk te laat op gemerkt dat de bus ging stoppen, wou er links voorbij maar op dat zelfde moment remde de bus af voor de halte.

  Ik hou het op een inschatting foutje.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.