Fietsendieven proberen op de vlucht te slaan bij het zien van de politie

Geschreven door de Redactie op woensdag 25 juli 2012

Haarlem – Een alerte getuige meldde in de nacht van dinsdag op woensdag dat een paar mannen in de Vooruitgangstraat bezig waren een fiets te stelen. De getuige gaf een signalement op van de mannen waarna de politiemensen een onderzoek in stelden. Vlak daarna kreeg de politie een melding dat vanuit een tuin in de Poelpolderstraat een fiets gestolen was.

De agenten zagen in de Cremerstraat drie mannen op twee fietsen rijden. Het drietal voldeed aan het signalement. Bij het zien van de agenten gooiden de mannen de fietsen op de grond en wilden vluchten. Één van hen wist te ontkomen. De andere twee, 20 en 21 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

De fietsen zijn in beslag genomen. De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaren. Ook stelt de politie een onderzoek in naar de derde verdachte.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het team Spaarne-Oost via 0900-8844.

Geen reacties mogelijk.