Twee gewonden bij aanrijding tussen auto en bromfiets op Amerikaweg

Geschreven door de Redactie op donderdag 31 mei 2012

Haarlem – Twee meisjes zijn donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Amerikaweg. Om even voor tien uur staken de twee de kruising met de Boerhaavelaan over, maar werden over het hoofd gezien door een afslaande automobilist. Een aanrijding was het gevolg, waarbij beide opzittende met de bromfiets ten val kwamen en gewond raakte.

Twee ambulances en de politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Na de eerste zorg zijn beide slachtoffers met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De VOA(Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeval. De kruising was hierdoor enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. 2 0 3 4
  1 juni 2012 op 07:59 | #1

  Lijkt wel een opruim actie momenteel van tweewielers, het is gering en inslag van ongevallen hiermee. Zowel in Haarlem als in de Haarlemmermeer lees ik momenteel niet anders dan ongevallen met tweewielers.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Marco
  1 juni 2012 op 10:53 | #2

  @2 0 3 4
  Zou dat misschien een beetje te maken kunnen hebben met het rijgedrag van het overgrote deel van deze tweewielers.
  Werd zelf van de week ingehaald door zo’n opgevoerde motormuis, en hoe toevallig, dit was ook op de Amerikaweg.
  Deze persoon reed zeker een stuk harder dan toegestaan, want ik reed +/- 60 km/uur, en deze persoon reed heel simpel van mij weg.

  Dus het feit dat dit soort berichten steeds vaker verschijnen, zal grotendeels met het rijgedrag te maken hebben (met uitzondering voor hen die zich wel aan de regels houden)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. 023
  1 juni 2012 op 12:12 | #3

  Zou het niet komen omdat het stoplicht voor fietsers tegelijk gaat met die van
  de auto’s die elkaar daar kruisen. Er zijn daar al zoveel ongelukken gebeurt.
  Dus voordat we hier scooters of auto’s de schuld geven zullen we eerst de
  Gemeente eens aankijken?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. ..
  1 juni 2012 op 12:37 | #4

  @Marco
  deze meisjes hadden hier voorrang, en ik neem aan dat ze met rechtdoor gaan niet heel veel verkeersovertredingen kunt maken…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. annabel
  1 juni 2012 op 13:10 | #5

  De gemeente moet hoognodig maaien want er is slecht zicht daar, gras groeit erg hoog..en niet alleen daar maar op meer punten…Rij daar dagelijks(net nog)om rechtsaf te slaan moet helemaal reiken om over het gras heen te kijken, dus gemeente werk aan de winkel!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Paulien
  1 juni 2012 op 21:09 | #6

  Ik snap die achterlijke gemeente niet.
  Er zijn daar al zo ontzettend vaak ongelukken gebeurt, gewoon door hoe de verkeerssituatie daar is, en nog laten ze het rechtsafslaand verkeer tegelijkertijd rijden, met het rechtdoorgaand fietsverkeer, wat dus altijd voorrang heeft, omdat ze rechtdoor op dezelfde weg rijden, en dus alleen daarom al altijd voorrang hebben op afslaand verkeer.
  \er zijn altijd wel van die idioten, die denken we kunnen nog wel ff.
  Ik weet niet hoe het nu met die meisjes is, en ik hoop dat ze er niet al te veel aan over houden, op de lange termijn, maar ik reed er met mijn taxibus langs rond 2300 u., en het zag er niet echt fijn uit. WANNEER GAAN DE OGEN EENS OPEN VAN GEMEENTE HAARLEM.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Paulien
  1 juni 2012 op 21:18 | #7

  Ik zit net ook nog even de rest van de reacties te lezen, en Marco, het is wel makkelijk om nu weer de tweewielers door de mangel te halen, maar de automobilisten, hebben ook ogen gekregen om op te letten, en hebben daar vaak ook even niet zoveel zin in of veel te veel haast, en nee, ik ben geen fietser, ik ben zelf ook automobilist

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Marco
  2 juni 2012 op 10:26 | #8

  @Paulien
  Ik ben het bij beide reacties met je eens Paulien, ik ben het ook volledig met je eens dat automobilisten ook ogen hebben gekregen en ook zeker niet heilig zijn. Ook de gemeente zou hier een groot aandeel kunnen hebben door de verkeersregeling te veranderen/ veiliger maken.

  Maar feit is en blijft dat het merendeel van de brom- en snorfietsen veel te hard én gevaarlijk rijden, en dit zal jou als chauffeuse (waarbij je toch met grote regelmaat op de weg zit) zeker moeten zijn opgevallen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Jorfa
  3 juni 2012 op 13:58 | #9

  Allen stoplichten uit het straatbeeld,laten de Weggebruikers maar hun goed hun ogen open zetten om zo naar A naar B te gaan en niet met hun Mobieltje spelen en met Twee handen aan het stuur zoals ik het geleerd heb van mij ouders (zij rusten in vrede).

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Ontdekkerdt
  4 juni 2012 op 09:18 | #10

  @Marco: Jouw bromfiets gaat 60? 45 is de maximale toegestane snelheid toch? Verbeter de wereld begin bij je zelf.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.