Supermarktmedewerker gereanimeerd na gewapende overval op C1000

Geschreven door de Redactie op vrijdag 23 december 2011

Haarlem – De C1000 supermarkt aan de Engelenburg in Schalkwijk is vrijdagochtend overvallen. Rond 06:50 uur kwam de melding van een gewapende overval bij de politie binnen. Twee mannen bedreigden het aanwezige personeel met wapens. Hier schrok één van de medewerkers zodanig van dat deze onwel werd. De man moest ter plekke worden gereanimeerd. Update: 11:00 uur.

Het is niet bekend hoe zijn situatie momenteel is. Het is ook niet bekend of de overvallers iets hebben buitgemaakt.

Burgernetdeelnemers werden na de overval opgeroepen om uit te kijken naar 2 daders van ongeveer30 jaar. De daders waren licht getint, 1.80 meter lang en droegen capuchons. De daders zijn gevlucht in de richting van de Molenplas.

Het overvallenteam van de politie Kennemerland stelt een uitgebreid onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact met hen op te nemen via 0900-8844.

Fotografie: Michel van Bergen & Rowin van Diest

 1. chiel
  24 december 2011 op 11:15 | #1

  Ik begrijp marco helemaal!!! En ja er zijn ook prima noord afrikanen die zich normaal gedragen. Het word alleen tijd dat er geen struisvogel poilitiek meer gespeeld word door de bestuurders van dit land!! WAKKKER WORDEN ALLEMAAL!!!!!!En het word nu echt tijd dat de noord afrikanen de hand in eigen boezem steken en gaan zorgen voor een omslag! Want er is nu eenmaal een groep compleet aan het doorslaan en daar moeten normale mensen zuich toch niet voor moeten aanpassen denk ik!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Enh
  24 december 2011 op 16:29 | #2

  Blank licht of donker getint geel of wat dan ook

  Als Je het idee heb om zo aan geld te moeten komen, heb je een grote storing in je kop.
  Misschien is een spuitje iets voor dit soort personen ( mensen die niets aan de samenleving toevoegen en alleen maar geld kosten)

  Voor de medewerkers en getuigen ( van mijn buurtsuper) heel veel sterkte toegewenst

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Marokkaan is met dubbel k
  24 december 2011 op 16:30 | #3

  Reactiebeleid:
  – Reacties dienen in de correcte Nederlandse taal geschreven te worden.
  – Een reactie moet inhoudelijk over het onderwerp van het artikel gaan.
  – Geen discriminatie, gebruik van scheldwoorden of andere beledigende of aanstootgevende opmerkingen.

  Veel mensen hebben blijkbaar moeite met lezen. En als je dan toch wilt gaan klagen over hoe kwaadaardig Marokkanen zijn en hoe wij de taal niet beheersen, neem dan a.u.b de moeite om ook op uw eigen spelling te letten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. annaac
  24 december 2011 op 16:38 | #4

  Ik was vandaag bij de c1000 en heb bewondering voor het personeel dat gewoon weer werkt.
  Voor iedereen fijne feestdagen.
  En laten het gezellig maken met zijn allen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Andre
  24 december 2011 op 16:41 | #5

  Ik kan de woede van Marco ook begrijpen. Ik vind het gevaarlijker om zoals enkelen hier opperden de zaken maar als incidenten te beschouwen en te sussen. Je moet dit soort dingen kunnen benoemen om risico’s te kunnen inschatten en bepalen. Als omwille van tolerantie mensen deze middelen worden onthouden dan kan het net zo’n waanzinnige situatie worden als in Slotervaart, Gouda, Kanaleneiland/Hoograven/Ondiep, de Schilderswijk etc…
  Dat past niet bij Haarlem, maar ik zie Schalkwijk de laatste jaren wel sterk achteruit gaan, getuige het enthousiasme dat bepaalde jeugdgroepen hebben om zich ziekelijk te gedragen.
  Autochtonen zijn ook niet vies van smeerlapperij, maar dat wordt meteen en masse zonder uitzondering veroordeeld. Bij marokkanen ligt dat vaak anders. Marcouch die dapper de eigen bevolkingsgroep besef probeerde bij te brengen is voor hen een verrader. Ik vind die houding heel vreemd, door eerder te kiezen voor een komedie van ontkenning waardoor probleemjeugd zich bevestigd gaat voelen en een vrijbrief krijgt om nog meer tekeer kan gaan. Het lijkt er zelfs op dat schaamte en vernedering zo diep kan raken dat opvoeders passief en labiel worden.
  Als Schalkwijker heb ik vaak nog heimwee naar hoe het vroeger was, toen ook al cultureel vermengd. Maar op een manier dat iedereen met elkaar sprak en in elkaar geïnteresseerd was. Schalkwijkse jongeren van Molukse of Indische afkomst waren ook geen lieverdjes, maar ze luisterden wel naar hun ouders, en hun ouders hielden de beschaving er wel in.
  Overvallen, stenen naar busruiten, brandstichtingen in buurtcentra en kindercreches, ouderen schofferen en bedreigen, allemaal de zg. ‘incidenten’ van deze tijd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. michel
  24 december 2011 op 20:12 | #6

  Beste mensen uit Molenwijk,

  Kennelijk zijn de 2 overvallers ontkomen. Zij zijn niet in het niets opgegaan dus mogelijk heeft iemand na de overval 1 of 2 verdachte figuren gespot in de buurt, voordat ze uit het gezichtsveld verdwenen. Indien dit geval is. Meld dit dan z.s.m aan de politie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. ikke
  25 december 2011 op 09:38 | #7

  wat fijn toch dat iedereen er wat van vind en zijn mening klaar heeft,vind het heerlijk te weten dat er zoveel racisten in haarlem wonen die dan ook meteen hun computer inkruipen om hun mening te geven.
  alleen is het jammer dat ze er aan voorbij gaan hoeveel goede medelanders er in nederland wonen die het beter voor elkaar hebben dan deze schrijvers en de media krijgt ook een pluim van mij dat ze er altijd menen bij te moeten zetten wat voor huidskleur iemand heeft,ben nog altijd van mening dat de afkomst niet slecht is maar de persoon die al dat leed veroorzaakt hoop dat dat toch eens doordringt bij de mens

  wens alle medewerkers van de c1000 heel veel sterkte

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Nora
  25 december 2011 op 12:32 | #8

  Marco :
  Ook ik (als vaste klant van deze c1000) wens alle medewerkers heel veel sterkte!
  Tevens voel ik ook een vorm van ongelooflijke woede opkomen, want wederom verwijst het signalement in de richting van Noord-Afrikaans of Zuid-Europees.
  Dan loopt dat tuig maar te klagen dat ze zich niet thuis voelen in Nederland en dat ze gediscrimineerd (overigens het enige woord dat ze in vloeiend nederlands uit kunnen spreken) worden.

  Waar in de tekst zie jij noord-afrikaans of zuid-europees staan, volgens mij moet jij terug naar groep 3
  Sodemieter dan op naar dat Achterlijke land waar je vandaan komt en ga daar hardwerkende mensen het leven zuur maken, alleen daar durf je het omdat de straffen daar iets zwaarder zijn, stelletje lafbekken.
  En vast voor diegene die gaan zeggen dat ze NIET allemaal zo zijn, sorry maar het begint er wel steeds meer op te lijken!
  En nee, ik ben geen rassist, maar op deze manier ga je wel gevoelens in die richting ontwikkelen.
  Want 9,9 van de 10 keer dat er zo een bericht in de media staat, zijn de daders/verdachten van een soortgelijk signalement.
  Als dat soort debielen gepakt worden rest maar één straf.
  ALLES afpakken wat ze hebben, en een onherroepelijk retour afzender.
  En dan bij voorkeur met een vliegtuig en dan boven het land van herkomst de vrachtluiken opengooien.
  Voor alle Achmedjes, Hassannetjes, Youssouffies, Nourdinnetjes etc. kom maar met je comments, want IK ben jullie soort MEER DAN ZAT !!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Nora
  25 december 2011 op 12:33 | #9

  @Marco
  Waar in de tekst zie jij noord-afrikaans of zuid-europees staan, volgens mij moet jij terug naar groep 3

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. peter
  25 december 2011 op 14:11 | #10

  iets beter lezen nora

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Jan Leul
  26 december 2011 op 12:44 | #11

  FEIT :bij 80 a 90 % van dit soort gruwelijk nieuws zijn lichtgetinten of andere nieuwkomers betrokken,wie dat ontkent is een wegkijker, b.v. Het slappe HD heeft er een handje om de afkomst niet te vermelden of het moet een blanke verdachte betreffen.
  Dit soort respectloos tuig hoort,incl. falende opvoeders, teruggestuurd te worden naar land van herkomst of keihard aangepakt te worden dmv jaren werkkamp oid.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Jax
  26 december 2011 op 22:13 | #12

  Dat jullie nog ingaan op onderbuikgevoelens van die sukkeltjes hier. Die hooligan die t veld op kwam..wekelijkse hooligan problemen,,,Karsten T, Alphen aan den Rijn, Mily Boele… ’t hofnarretje..verkrachtingen. Allemaal misdrijven gepleegd door het superieure blanke ras. Maar dat is altijd een “incidentje”

  Zo zie je maar hoe hypocriet vele autochtonen zijn. Ze springen op zodra het een buitenlander is en blijven zitten als het een Nederlander is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Jan Leul
  27 december 2011 op 00:22 | #13

  @Jax
  Volgens officiële cijfers (CBS) is 70 % van de gedetineerden in Nederlandse gevangenissen van niet westerse afkomst.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Ome Henck
  27 december 2011 op 10:18 | #14

  Weet je wat het is.
  Het is die klote generatie die het nu zo verziekt,de generatie marrokanen nu.
  Die zijn gewoon Nederlands,alleen mama en papa komen uit Marokko.
  Die zouden eens moeten weten wat hun kind uitspookt,rot tuig is het.
  En thuis spelen ze de vermoorde onschuld,zijn ze zo poeslief, die ouders hebben geen flauw benul wat ze buiten uitspoken,en dat vind ik sneu!!! Want die ouders willen dit heus niet zo,dus over 1 kam scheren is ook niet de bedoeling..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Ome Henck
  27 december 2011 op 10:19 | #15

  @JAx , wat heeft dat nou in hemelsnaam hiermee te maken, niks, juist

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. vissena
  27 december 2011 op 11:46 | #16

  bij mij in straat gisteravond twee politie autos ook weer een marrokaan op gehaald het is altijd dat tuig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. Andre
  27 december 2011 op 11:48 | #17

  @Jax, je voorbeelden kloppen niet. Alle zg. incidenten die jij benoemd zijn breed uitgemeten in de media, de hele nederlandse bevolking heeft er afschuw over gesproken in kranten, in fora, met elkaar op straat, op het werk en met witte marsen. De gebeurtenissen die jij noemt zullen nog jaren doordreunen in de maatschappij, de bevolking zal het niet licht vergeten en de daders zijn zwaar gestraft. Je reactie slaat de plank mis em is niet meer dan weer een rookgordijn.
  Zet dat eens af tegenover dat voorval met die marokkaan in amsterdam west een paar jaar geleden, die eerst zijn vrouw en omstanders in een restaurant had bedreigd en toen met een mes op een politieman liep. De politieman schoot hem neer uit zelfverdediging.
  De reactie uit de gemeenschap was dat het racisme was en ging woest de straat op, wat een tuig. Een jongen die een spandoek achter een vliegtuigje regelde boven die demonstratie, met daarop : “de politie heeft gelijk” , kreeg een fikse boete en nam het risico dat hij er van langs zou krijgen als zijn naam en adres bekend zou worden.
  De nederlandse rechtstaat werkt, indien toegepast op autochtonen en aanverwante bevolkingsgroepen dan heeft men daar respect voor. Toegepast op lastige groepen wordt dat meteen weer vertaald in racisme. Je kunt niet tot de eeuwigheid van dagen leunen op de overmatige tolerantie van het nederlandse volk. Die rekening raakt leeg, als dat beseft wordt en wordt meegewerkt aan een maatschappij waar we met zijn allen onze verantwoordelijkheden nemen, wordt die rekening weer gevuld. Hoe simpel kan het zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Doet er niet toe
  27 december 2011 op 19:44 | #18

  Ik snap überhaupt niet waarom er zo over huidskleur/afkomst wordt gesproken, ipv jullie steun betuigen zitten jullie alles en iedereen af te kafferen. hebben jullie geen leven ofzo..?

  Beste mensen van de c1000 heel veel sterkte de komende periode..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. silvia
  27 december 2011 op 20:19 | #19

  tuig heeft alle kleuren,Blank,zwart,geel paars…….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. Missa
  28 december 2011 op 01:01 | #20

  silvia :tuig heeft alle kleuren,Blank,zwart,geel paars…….

  Dit is de BESTE opmerking van die vele die hier staan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. stefan
  29 december 2011 op 10:04 | #21

  tuurlijk tuig heeft alleen kleuren .. alleen het valt op dat het vaak mensen van noord-afrikaans uiterlijk is…. dat valt niet te ontkennen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. Ome Henck
  29 december 2011 op 10:47 | #22

  Dat tuig zoals stefan benoemt,die zijn stoer en leven op straat in hun ‘ghetto’..

  Je weet toch,schalkwijk,parkwijk,molenwijk, de beste,je weet zelf..

  En mama en pappa maar denken dat ze lief buiten aan het spelen zijn…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 23. HUREYRA MEDEWERKER C1000
  31 december 2011 op 01:57 | #23

  Jullie respectloze berichtjes discriminatie meningen boeien mij echt totaaaaaaaaaal niet
  Wat mij ALLEEN heel erg raaakt is dat er GESPOT word met de naam MOHAMMED !!!!!!!!
  Alsjeblieftt TOON respect voor de naam MOHAMMED, de naam van ONS profeet ik spot toch ook niet met Jezus ik heb toch ook respect voor Hem.

  ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 24. op wat ben je…
  1 januari 2012 op 10:24 | #24

  wie zegt dat die overval door ,marokkaane is gedaan dit wat jullie doen is gewoon het zelf uit lokken en ons in een slecht dag licht zetten maar wil niet zeggen dat het geeen nederlanders waaren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 25. Debouncer
  8 januari 2012 op 14:03 | #25

  HUREYRA MEDEWERKER C1000 :Jullie respectloze berichtjes discriminatie meningen boeien mij echt totaaaaaaaaaal nietWat mij ALLEEN heel erg raaakt is dat er GESPOT word met de naam MOHAMMED !!!!!!!!Alsjeblieftt TOON respect voor de naam MOHAMMED, de naam van ONS profeet ik spot toch ook niet met Jezus ik heb toch ook respect voor Hem.
  ;)

  Iemand die Mohammed heet (en daar zijn er een heleboel van) is pas respectloos wanneer hij crimineel is of overlast veroorzaakt. Die persoon beledigt degene naar wie hij genoemt is. En hoe je het went of keert er zijn vele Mohammeds die aan genoemd beeld voldoen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 26. Debouncer
  8 januari 2012 op 14:05 | #26

  op wat ben je… :wie zegt dat die overval door ,marokkaane is gedaan dit wat jullie doen is gewoon het zelf uit lokken en ons in een slecht dag licht zetten maar wil niet zeggen dat het geeen nederlanders waaren.

  Gezien de populatie van de gevangenissen en het signalament van de daders, lijkt me dat het marokkanen waren, redelijk voor de hand te liggen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Reactie-pagina's
1 2 8979
Geen reacties mogelijk.