Politie opzoek naar getuigen van vernieling ruit van Connexxion-bus

Geschreven door de Redactie op donderdag 22 december 2011

Haarlem – Donderdagavond rond half elf is een ruit van een bus van Connexxion vernield ter hoogte van de halte Laan van Angers / Italiëlaan. Agenten spraken op de locatie met de buschauffeur en ze zagen dat er in één van de ruiten aan de linkerzijde een grote ster zat. De buschauffeur verklaarde dat op het moment dat hij weg wilde rijden bij de bushalte, hij een klap hoorde.

Vermoedelijk is er iets tegen de bus gegooid. Een inzittende van de bus kreeg een stukje glas in haar hand, maar bleef verder gelukkig ongedeerd. De politie neemt deze vernieling hoog op en komt daarom graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben van de vernieling. Ook informatie over mogelijke verdachte(n) hoort de politie graag.

Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Spaarne-Oost via het telefoonnummer 0900-8844.

 1. vissena
  23 december 2011 op 20:06 | #1

  wat een helden zeg straattuig is het.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Kees
  23 december 2011 op 20:31 | #2

  Niet de eerste keer in die buurt dat zoiets gebeurd is. Hoog tijd dat die lafferikken eens opgepakt gaan worden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. E.B.
  23 december 2011 op 23:16 | #3

  Inmiddels het zoveelste geval van stenen gooien op die plek!
  En iedere keer stoere taal van gemeente, politie en Connexxion…maar er gebeurd helemaal niks!! Anderhalf jaar geleden zat ik zelf in lijn 75 (de huidige 73) toen er een steen door de ruit kwam, samen met nog iemand zag ik het gebeuren….2 jochies van hooguit 11 jaar gooiden vanaf de hoek Italiëlaan/Laan van Angers een flinke steen dwars door het ruit…het glas lag bij mijn voeten. De chauffeur die gelijk actie ondernam kwam van een zeer koude kermis thuis, want het was Zaterdagavond (half 10) en de politie had zijn prioriteiten in de binnenstad, en vond het niet nodig om langs te komen omdat de daders toch al “gevlogen” waren. Na lang aandringen van de chauffeur, en een zeer nauwkeurige omschrijving van de daders (leeftijd, lichtgetint, voetbalshirt met getal 10 aan, enz. enz.) wilde de politie uiteindelijk wel even langskomen….we stonden daar al 25 min. voordat de politie wat verklaringen op kwam nemen. Tot onze stomme verbazing kwam er opeens een golfje met een flinke vaart voorbij, er werd getoeterd en vanuit beide open voorramen kwam de bekende middelvinger omhoog (het hadden de broers van de stenengooiers kunnen zijn) en wat deed de politie…? Inderdaad helemaal NIKS!!!
  De jeugd aldaar heeft gewoon scheit (sorry) aan alles, inclusief de politie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Meneer Objectief
  24 december 2011 op 01:58 | #4

  Heel vervelend! Hoop dat de oorzaak van dit voorval snel wordt gevonden.

  Er wordt gemeld dat het gaat om een vermoedelijke vernieling. Ze kunnen het nog niet met zekerheid zeggen. Dus laten we geen mogelijke conclusies en andere bijbehorende spinsel hier verkondigen. Als we willen klagen over lichtgetinte personen, kunnen we naar een PVV-forum.

  Het klopt dat er in het verleden stenen gegooid zijn tegen Connexxion-bussen in Schalkwijk. Dit was gelukkig tijdelijk van aard. Over het algemeen gebeurd er niks. Dit is dan weer een incident. Ik heb ook meegemaakt dat een busruit vanuit zichzelf sprong, vanwege de slechte montage of spanning die erop zat.

  Mocht het wel een vernieling zijn, dan is het zeer kwalijk. Gemeente moet maatregelingen treffen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. nick
  24 december 2011 op 02:20 | #5

  Lijkt mij sterk dat het een technisch mankement was. Kan, maar geloof er niet veel van.
  En als er iets gebeurd met lijn 75, nu dus lijn 73 is het altijd daar.

  Is het dan echt zo lastig om uit te zoeken wie dat nou zijn op die paar honderd vierkante meter. Zou me niks verbazen als ze in die flat erachter wonen.

  Er word gewoon helemaal NIKS aan gedaan. Ja vorige keer hadden ze die flippo’s te pakken. Omdat ze 4x achter elkaar op de zelfde plek stonden pffff hulde politie.
  Misschien is wat buurtwerkers erop zetten??????

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. steef
  24 december 2011 op 08:02 | #6

  De ouders weten niet half wat hun prinsjes uitvreten op straat,want de prinsjes zijn de baas.
  Het is een verrijking voor de samenleving dat kakkerlakken tuig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Nick
  24 december 2011 op 11:23 | #7

  Met regelmaat staat hier een groepje baldadige jongelui van ongeveer 5 knullen, staan ook vaak onder het afdakje van het jeugdhonk aan de Laan van Angers. En voor elk wissewasje de politie bellen heeft toch geen zin, ze komen langs rijden maar doen er weinig aan. Vele bewoners die hierop kijken reageren net als ik. Je kan beter je mond houden, anders worden wij hier geterroriseerd. Ik ben benieuwd hoe de jaarwisseling zal zijn, hopelijk niet zo’n getto als afgelopen jaar met ruim 100 Marokkanen verdeelt in twee groeperingen die de boel weer komen verzieken rondom dit club gebouw.. Toen heeft de Politie zijn goede kant laten zien en er een aantal van straat gehaald, al had ik mij twijfels waarom die personen werden gepakt terwijl anderen alles liepen te verzieken..

  Dit raam van deze bus zal niet de laatste zijn die zal sneuvelen, zolang de Gemeente Haarlem de Kopenhagenstraat heeft aangewezen voor puin afval is het hier in de buurt een warboel geworden van los liggende stenen / tegels en brokken asfalt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. keano
  24 december 2011 op 12:25 | #8

  belachelijk! en zoals altijd zijn het weer geen nederlanders!
  En dan hebben ze het in die cultuur over opvoeden, en normen en waarden..
  pff..

  Mijn zusje is half marokkaans.. maar ik zou zeggen pakken en terug sturen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. peter
  24 december 2011 op 14:35 | #9

  meneer objectief er wordt gesproken over vernieling .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. vissena
  24 december 2011 op 15:12 | #10

  @Nick
  hellemaal met je eens.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Enh
  24 december 2011 op 16:19 | #11

  Als er al met z’n 100dern staan kunnen er dan niet meteen zo’n Poolse nitraatklapper tussen smijten :-()
  Sommige straaten vermijd ik gewoon omdat ik weet dat ze er gewoon altijd staan ( werken doen ze niet) als je ze aankijkt geven ze meteen commentaar
  Ik ben het met keano toch wel eens, terugsturen die handel, de meeste leveren niets extra aan de samenleving en we hebben al genoeg pizza tentjes en koffiehuizen ( waar niet alleen koffie en thee wordt verhandelt

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Ares
  28 december 2011 op 12:56 | #12

  Dit is al de zoveelste keer dat op deze halte een busruit wordt vernield. echt vreselijk gewoon.
  Ik hoop dat de veroorzaker(s) nu echt snel worden aangehouden. dit is niet leuk. De buurtbewoners vresen gewoon voor dat die halte opgeheven gaat worden. Door dit soort tuig mogen mensen geen dupe worden! wellicht een idee om bij deze halte camerabewaking te plaatsen zodat de daders bekend worden?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.