Openlijke geweldpleging tegen controleur van Connexxion

Geschreven door de Redactie op vrijdag 25 november 2011

Haarlem – De politie heeft een onderzoek ingesteld na de mishandeling van een controleur van Connexxion afgelopen vrijdagavond. Hierbij werd een 18-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van de openlijke geweldpleging tegen de controleur.

Bij de politie kwam rond 22:25 uur de melding binnen van een geweldpleging tegen een medewerker van Connexxion op het Verwulft. Toen de politie arriveerde, bleek dat de beveiliging van Connexion een van de verdachten vasthield; de 18-jarige Haarlemmer. De rest van de groep verdachten bleken te zijn gevlucht. De Haarlemmer was onrustig en agressief en probeerde zich tevergeefs tegen zijn aanhouding te verzetten.

De Haarlemmer bleek met een groep van ongeveer 8 personen een onenigheid te hebben gehad in de bus met de controleur, die een jongen wilde bekeuren omdat hij aan het roken was in de bus. Gekomen bij de bushalte, wilde de groep de jongen ontzetten, waarbij de aangehouden verdachte o.a. in het gezicht van de controleur had geslagen. Tevens zou er buiten de bus met een fiets zijn gegooid naar de controleur. De controleur raakte flink gewond in zijn gezicht en moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht.

De aangehouden Haarlemmer werd meegenomen voor nader verhoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar de overige verdachten.

 1. Nick
  28 november 2011 op 18:26 | #1

  Ben je met je werk bezig in de openbare ruimte maak je dit weer mee. Leuk he..werken! We blijven deze zaak is volgen en dan kijken of de verdachte (nog geen dader natuurlijk!) inderdaad zwaarder gestraft gaat worden dan een ander omdat hij het geweld gebruikte tegen iemand met een publieke functie…
  Sterkte voor de controleur…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Abdul-Wahid
  29 november 2011 op 10:36 | #2

  Koop een kaartje !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. jal
  29 november 2011 op 15:56 | #3

  Keur het af..maaaar die controleurs zijn een stel hypocrieten. Met mijn eigen ogen gezien hoe ze een blond vrouwtje die in had gecheckt en 5 min later uitgecheckt scheen te hebben niet bekeurde.Ze bleef volharden dat ze niet had uitgecheckt en kreeg geen boete. Een allochtoon die enkele maanden eerder iets te vroeg had uitgecheckt kreeg zonder pardon een boete!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Abdel Karim
  29 november 2011 op 16:20 | #4

  Hij heeft niet eens een kaartje te kopen, maar accepteer dan wel min of meer de gevolgen, als er toevallig wel controle staat.

  ps: een kaartje kost maar twee euro he???!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. schalkwijkbewoner
  30 november 2011 op 07:49 | #5

  gewoon betalen moet je,, en die allochtonen heb het er zelf naar gemaakt !!
  die gedragen zich zelde in de zuid.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Pieter
  30 november 2011 op 16:57 | #6

  waar staat dat het allochtonen zijn ? het kan net zo goed een dronke niet allochtoon zijn of wat dan ook het gaat er om gewoon aan de regels houden buitenlander of geen buitenlander
  dus niet gelijk met het vingertje wijzen!
  groetjes pieter

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. san
  1 december 2011 op 15:47 | #7

  inderdaad, maakt niet uit wie. iedereen dient zich gewoon aan de regels te houden. En als je rustig blijft loop je minder snel een boete op dan wanneer je gelijk een grote bek geeft. Dit mag van mij dan ook hard afgestraft worden. Leer ik mijn kinderen ook gewoon handjes thuis houden. Een goeie pak rammel thuis zou hier op zijn plaats zijn. want tegenwoordig is het natuurlijk alleen maar reuze stoer als je opgepakt wordt of hebt vastgezeten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.