Auto-inbrekers aangehouden in Slachthuisbuurt dankzij oplettende getuige

Geschreven door de Redactie op zaterdag 8 oktober 2011

Haarlem – Politiemensen stelden in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01:45 uur na een melding dat er mogelijk in auto’s werd ingebroken aan de Vier Sterrenstraat direct een onderzoek in. De oplettende melder had gezien dat de twee mannen in de richting van de Slachthuisstraat waren weggelopen. Door meerdere agenten werd in de omgeving gezocht naar de twee.

In de Byzantiumstraat troffen agenten twee mannen aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen, Roemenen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 25 en 26 jaar oud, liepen elk aan een kant van de straat, maar bleken broers. In de omgeving werd een rugzak met daarin diverse goederen, waarschijnlijk van diefstal afkomstig, en handschoenen en inbrekerswerktuig gevonden. De beide mannen zijn hierop aangehouden als verdachte van diefstal.

Uit de auto van de melder bleek een verrekijker te zijn weggenomen, deze werd terug gevonden in de rugzak.

Geen reacties mogelijk.