Vier automobilisten botsen op Gedempte Oostersingelgracht

Geschreven door Rein van Lierop op zondag 25 september 2011

Haarlem – Bij een kop-staart aanrijding op de Gedempte Oostersingelgracht zijn zondagmiddag twee gewonden gevallen. Vier automobilisten botsten omstreeks half vijf bovenop elkaar waarna de hulpdiensten met groot materieel uitrukten. Eén persoon moest met behulp van de brandweer uit een voertuig worden gehaald.

De inzittenden van de betrokken wagens zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd waarna twee personen naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde voertuigen opgehaald. Het incident zorgde voor een flinke verkeersopstopping op de Amsterdamsevaart.

Fotografie: Rein van Lierop

 1. james
  25 september 2011 op 21:33 | #1

  Ik reed in de voorste auto bij de aanrijding en stond al stil toen het gebeurde.
  Het is jammer dat de veroorzaker is doorgereden. Die stond op de rechter baan en moest links afslaan. Met zo een drukte gaat dat niet goed, daarom wil ik degene die in de grijze hyundai h200 omgebouwd als camper even bedanken voor de chaos en de schade die hij heeft veroorzaakt. Gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaatse. Veel sterkte voor de mensen die in het ziekenhuis zijn beland.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. M
  26 september 2011 op 15:00 | #2

  Ik rijd hier bijna elke werkdag in de drukke spits (rond zes uur). Ik moet dan altijd de baan naar links hebben (en daar sta ik ook ruim op tijd op).

  Ik weet niet of dit nu ook het geval was, maar het is belachelijk hoeveel mensen de baan voor rechtdoor nemen en dan op het allerlaatste moment naar links steken (soms zelfs na de stoplichten gewoon ertussen drukken). Vooral als de rij heel lang wordt of de brug open gaat hebben veel mensen hier een handje van. Omrijden/afsnijden via de Harmenjansweg of Catharijnebrug is dan sneller.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. stephanie
  26 september 2011 op 22:35 | #3

  dit is gewoon een zeer naar stuk iedreen rijd voor elkaar en door elkaar..
  ook als je daar links af wil slaan richting de gevangenis dan moet je opletten als het maar even te druk is rechtdoor dan rijden ze door en slaan ze ineens voor je neus als nog links af waardoor je op je rem moet staan.. en met een beetje geluk je dan indd niet boven op een ander zit (wat mij toen ook is gebeurd) zoo irr
  sterkte voor de mensen en succes voor de schade

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Gaby
  27 september 2011 op 11:11 | #4

  Ik woon aan deze weg en heb het ongeluk ook zien gebeuren; wat een vreselijke ROT weg is dat toch! Veel te druk voor al het verkeer wat uit en in de stad wil. Ik hoop dat er snel iets aan gedaan wordt aangezien dit blijkbaar niet de eerste keer is!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Daan
  30 september 2011 op 19:05 | #5

  Ook sinds enige tijd heb je daar nog zo’n versmalling in de rijbaan voor een bushalte oid, ook zoiets…

  Over het algemeen letten mensen bijna niet meer op anderen in het verkeer..

  @ Gaby: Er wordt wel degelijk iets aan gedaan… Dat is de fly-over bij station Spaarnwoude. Als die klaar is, kiezen veel mensen hopelijk sneller voor die route.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.