Man gewond na instorten balkon aan Zuid Schalkwijkerweg

Geschreven door Rein van Lierop op zondag 4 september 2011

Haarlem – Een man is zondagmiddag gewond geraakt na een val van een balkon aan de Zuid Schalkwijkerweg. Het houten balkon brak omstreeks vijf over één af waarna de man naar beneden viel. Direct werd er groot alarm geslagen en rukten de hulpdiensten in groten getale uit.

Ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam hebben zich om het slachtoffer ontfermd. De man is na een korte behandeling ter plaatse met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Brandweerlieden hebben loshangende delen van het balkon verwijderd om verdere incidenten te voorkomen.

Fotografie: Rein van Lierop

 1. Atje
  4 september 2011 op 14:36 | #1

  Hmm, niet zo prettig voor die man.
  Maar overdrijven is ook een vak, er kwamen minstens 5 politie autos, 2 ambulances, een ambulance helikopter, en een brandweerauto.
  Het leek er meer op dat er een vliegtuig was ingestort ofzo, al die sirenes.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. hoi!!!
  4 september 2011 op 23:50 | #2

  @Atje
  dat was wel nodig misschien was hij wel levensbedreigend gewond, ik denk dat jij toch ook wel zou willen dat je goed en snel verzorgt wordt als jouw bakonnetje opeens instort

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Diemux
  5 september 2011 op 12:51 | #3

  Ik denk eerder dat er niet bekend was wat er precies was ingestort. Had net zo goed een betonnen balkon kunnen zijn en dan is de schade en gevaarzetting natuurlijk een stuk groter.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Missa
  5 september 2011 op 14:03 | #4

  @ Atje
  Je kan idd beter het zekere voor het onzekere nemen! Beetje lullig als je daar met één ambulance komt en er zijn toch nog meer gewonden of de ravage blijkt groter dan gedacht. Ik vind het wel een prettige gedachte dat er zo snel,zoveel hulpverleners paraat kunnen staan =)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. hennie
  5 september 2011 op 18:54 | #5

  hoi atje, helemaal mee eens.. en wat dacht je van nalatigheid van onderhoud..? dat eist zo zijn tol.
  wat een bombarie voor niets zeg! ik herhaal even 5 politie auto’s..denk wel 8..2 ambulances..dat klopt wel.. trauma heli.. 4 brandweer etc… pff dat ze de aivd en de cia niet gebeld hebben.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. hoi!!!
  6 september 2011 op 00:09 | #6

  Mensen die hier zeiken over te veel hulpverleners aanwezig bij zoiets mogen van mij zelf eens onder een balkon komen en dan komt er maar een ambulance en 1 politie en geen brandweer!

  Mensen denk alsjeblieft toch eens na! Die traumahelikopter komt heus niet voor een gekneusde vinger hoor! Dan is er echt wel wat meer aan de hand, er staat ook dat de beste man met spoed naar het ziekenhuis vervoerd is, dat gebeurd echt niet als hij licht gewond is hoor!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. TK
  6 september 2011 op 12:36 | #7

  Er kwamen hier een hoop hulpverleners voorbij inderdaad. Als je het zo voorbij zag komen zou je denken dat er heel wat aan de hand zou zijn.
  Toch heb ik liever dat ze een met teveel uitrukken dan dat er te weinig hulp ter plaatse is.

  @Hennie,
  Wat een kortzichtige uitspraken zeg! Bah!
  Nalatig onderhoud? Was u toevallig op de hoogte van de staat van onderhoud? Ik ben toevallig een dag voor dit ongeval met mijn vriend langs dit huis gewandeld en we vonden dit juist zo’n leuk huisje, mooi onderhouden ook.
  Een ongeluk zit in een klein hoekje.
  Dat er teveel politie bij was, daar ben ik het mee eens. Een politiewagen om te zorgen dat men op gepaste afstand blijft en om vrije doorgang te verlenen zou, mijns inziens, voldoende zijn.
  Maar de brandweer kan ik begrijpen. Als je een melding doorkrijgt van een instorting neem je het zekere voor het onzekere lijkt me. Als slachtoffers bekneld liggen kan de brandweer veel betekenen.
  De traumahelikopter vind ik ook niet ongepast. Als je van drie meter hoog valt kun je behoorlijke verwondingen oplopen, denk aan rug- en nekbreuken, maar wat dacht je van interne bloedingen?!
  Terecht dat de heli ingeroepen is. In een traumahelikopter zit een medisch team, ook een arts (vaak een chirurg). Deze wordt niet opgeroepen voor een schaafwond.

  Beste Hennie ik vraag me af wat uw reactie was geweest als het een dierbare betrof die door het betreffende balkon gestort was.

  Ik hoop dat het met het slachtoffer goed gaat!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. ron
  14 september 2011 op 10:04 | #8

  Atje :
  Hmm, niet zo prettig voor die man.
  Maar overdrijven is ook een vak, er kwamen minstens 5 politie autos, 2 ambulances, een ambulance helikopter, en een brandweerauto.
  Het leek er meer op dat er een vliegtuig was ingestort ofzo, al die sirenes.

  Een trauma helikopter komt niet zomaar opdagen. Daaruit blijkt dat de verwondingen dusdanig waren dat er grote haast geboden was om deze meneer zijn val te laten overleven.
  En val van een meter of 4 a 5 is meer dan voldoende om iemand een schedelbreuk te bezorgen. En een schedelbreuk (is val op het hoofd) gaat vak ook nog eens samen met rug en/of nek letsel. En dan heb ik het nog niet over andere open verwondingen die uitstekende delen van het balkon nog hebben kunnen veroorzaken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. ron
  14 september 2011 op 10:10 | #9

  En wat betreft de hoeveelheid politie?
  Kijk ook even naar het aantal omstanders/ramptoeristen die er met de neus boven op staan. Dat is de reden dat er ook veel politie was. Puur en alleen maar om te zorgen dat overige hulp verleners niet in de weg wordt gelopen en fatsoenlijk hun werk kunnen doen en het slachtoffer de beste kansen te geven met zo min mogelijk blijvende schade uit dit ongeval te komen.

  En wat het vermeende nalatige onderhoud betreft: wat wil je daar mee zeggen? Eigen schuld dikke bult? Dan mag hopen dat je nooit een inschattingsfout(je) maakt en daardoor een ongeval veroorzaakt. Want met die beredenatie trek op dat moment zelf aan het kortste eind en laat ik je mooi liggen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.