Jongen(12) aangehouden na rijden op gestolen scooter in Schalkwijk

Geschreven door de Redactie op zaterdag 3 september 2011

Haarlem – In de Halbertsmastraat heeft de politie zaterdagavond om 20:30 uur een 12-jarige jongen uit Haarlem aangehouden wegens heling. Hij reed samen met twee andere jongens op een scooter richting de Semmelweissstraat. Daar werd hij door een getuige, die zag dat de politie achter de jongens aanzat, aangehouden toen de jongens de scooter achter lieten.

De jongen is door de getuige overgedragen aan de politie. De scooter bleek te zijn gestolen. Van de andere twee verdachten ontbreekt vooralsnog elk spoor.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

 1. Haarlem
  5 september 2011 op 12:38 | #1

  Het word ook steeds gekker in haarlem!

  Opsluiten!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. TK
  6 september 2011 op 12:41 | #2

  Weer een gestolen scooter. Hier voor de deur zijn al meedere scooters gestolen. Zelfs op klaarlichte dag! Het wordt hoog tijd dat de politie hier eens wat beter de ogen openhoudt.
  En als de dat tuig dan te pakken hebben straf ze dan ook. Een dagje schoffelen in het park daar liggen ze niet wakker van.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. proximilius
  6 september 2011 op 16:05 | #3

  Sterker nog!!!

  Vanochtend kom ik uit mijn werk thuis en zie achter de flat een snorscooter staan. Op zich niet gek maar op een ongebruikelijke plek. Wat blijkt achter de flat is het lekker rustig en kunnen ze in alle rust verder met het voorbereiden van de diefstal.

  Vanochtend zat er nog een kentekenplaatje op en nu inmiddels niet meer, en helemaal zinder slot. Dus ik de politie bellen. Hahaha wat een joke die politie hier, ik werd doorverwezen naar handhaving want de politie kan hier niet veel mee. (huh er zit toch ook altijd nog een framenummer op zo’n ding?)

  Okey dan dus handhaving maar bellen. Jawel hoor het wordt nog gekker. Er is vanochtend al over gebeld en in de loop van de dag (of week) komt er wel iemand langs.

  Na wat rondvraag blijkt de beller van vanochtend het ook al raar te vinden en daarom het zelfde kastje naar de muur verhaal want die had gister avond gezien dat er nog een slot op zat.

  Blijkbaar mogen de heren (en dames?) brommerdieven gewoon rustig hun gemakje gaan om alle tijd te nemen om een brommer te jatten. Nee waar houd de politie zich wel mee bezig; bonnetjes schrijven als je met een half wiel op de stoep staat, kijken of er iemand haast heeft om door roodlicht te rijden enz. Nou kan de politie een boef vangen en blijken ze daar niet voor verantwoordelijk te zijn.

  Ik zeg KUTBLAUW

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. someone
  6 september 2011 op 22:42 | #4

  het heeft er mee te maken dat iemand aangifte moet doen van zijn of haar bromfiets en zonder aangifte hoeft de politie niks te doen want who knows waarom die daar staat..als je dus naar elke melding moet van er staat hier een scooter of iets dan loop jij weer te zeuren als ze niet optijd helpen als je word aangereden op straat!!! of als je ze wel een keer nodig hebt…in nederland heerst er namelijk een iets dat iedereen een hekel aan ze heeft maaaaaaaaar owee als er iets gestolen is of er gebeurd iets waarbij ze politie nodig hebben,dan staan ze weer voorraan om hulp te krijgen..!! en waarmee ga je een boef vangen eigenlijk??? een snorscooter zonder iemand erbij??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. hoi!!!
  7 september 2011 op 00:12 | #5

  @someone
  Als jij de politie belt omdat er een scooter/auto/fiets/weetikveel al enige tijd onberheerd en op een vreemde manier in de buurt staat moet je dit melden wamt dan kan de politie komen kijken of die misschien gestolen is!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. someone
  7 september 2011 op 17:33 | #6

  als dat zo was geweest waren ze in deze situatie wel gekomen toch of????

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Marco
  7 september 2011 op 17:50 | #7

  Het is zo simpel allemaal.
  Het vangen van boeven en ander gespuis is allang geen prioriteit nr1 meer voor het blauwe volk.
  En wel om de doodsimpele reden dat dat geen geld opbrengt om de gemeentelijke over de balk gesmeten tekorten aan te vullen.
  Een boefje oppakken levert alleen maar een hoop papierwerk op, zeker wanneer het betreffende boefje meteen begint te schreeuwen dat hij/zij gediscrimineerd wordt.
  En een beetje snelle agent schrijft in laten we zeggen 5 minuten een boete uit voor de meest onbenullige dingen, en heeft dus in die paar minuten weer een beetje geld verdient voor z’n baas.
  En zijn of haar jaarlijkse bonnenquota komt binnen bereik, dus dat betekent dan automatisch weer een dikke eindejaarsbonus die wordt gefinancieerd uit dat zelfde potje waar de boetes in belanden.
  Oftewel de bodemloze schatkist!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. ron
  14 september 2011 op 10:24 | #8

  hoi!!! :
  @someone
  Als jij de politie belt omdat er een scooter/auto/fiets/weetikveel al enige tijd onberheerd en op een vreemde manier in de buurt staat moet je dit melden wamt dan kan de politie komen kijken of die misschien gestolen is!

  Halloooooo… Wel heel makkelijk he? Even bellen en vervolgens zeuren dat er niets gebeurd.
  Er bestaat ook nog zoiets als zelfredzaamheid.
  Wat dacht je van de volgende manier van oplossen.
  Je belt de politie, meldt dat er al een tijdje een onbeheerde brommer staat en dat je het niet vertrouwd. Je geeft daarbij aan dat je de brommer tijdelijk zelf in beheer neemt en dat de politie bij jou de brommer kan komen bekijken.
  Dan heb jij er alles aan gedaan om verdere verdwijning van de brommer te voorkomen.
  Je geeft de politie de kans om dit met de juiste prio op te pakken
  Je hebt duidelijk gemeld dat jij op dat moment in het bezit bent van die brommer. Van diefstal (door jou) is dus geen spraken.
  De mogelijk daders kunnen er niets meer mee
  En een eventuele benadeelde (die om wat voor reden [vakantie?] dan ook) nog geen aangifte heeft gedaan kan zijn brommer weer terug halen.

  Een andere mogelijkheid is om de politie te bellen, de situatie voor te leggen, en die brommer zelf naar het dichtstbijzijnde buro te brengen.

  Je hebt als burger in overleg met de politie veeeeel meer mogelijkheden dan alleen maar even bellen en op deze manier het voorval maar gewoon even over de schutting te kwakken. Want we willen allemaal dat het beter wordt, maar we willen er vooral geen energie in hoeven steken. Als burger kan je ook zelf je verantwoordelijkheid nemen en een stokje steken. Alleen maar even bellen (het probleem over de schutting gooien) vind ik zo makkelijk gedacht.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.