Jongens snel in de kraag gevat na brandstichting en vernieling van bushokje

Geschreven door de Redactie op woensdag 14 september 2011

Haarlem – Woensdagavond even na 23:45 uur kwam er een melding binnen van een brandje aan de voorzijde van een flat op de Roordastraat. De gearriveerde politiemensen doofden het vuur met een blusser uit de politieauto, waarna ze een onderzoek instelden. Korte tijd later troffen agenten een groepje van zes jongens aan op een bankje van de Floris van Adrichemlaan.

In deze straat bleek een bushokje te zijn vernield. Twee van de jongens gingen er direct vandoor, de vier anderen werden aangehouden. Bij de aanhouding zijn twee van hen ontkomen. Hun gegevens zijn echter bekend bij de politie.

Twee jongens, 18-jarige Haarlemmers, zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Hun betrokkenheid bij de brandstichting en vernieling wordt onderzocht.

 1. ik
  15 september 2011 op 20:00 | #1

  Waarom nou altijd vernielen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Jorfa
  15 september 2011 op 21:43 | #2

  Waar de ouders gestopt zijn met het opvoeden van hun nazaten,was de Militaire-dienst een zeer goede aanvulling geweest!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. me
  21 september 2011 op 23:45 | #3

  Hoop dat ze bij bureau HALT en leuke taakstraf bedenken. Zo niet, ik weet er wel een. Eerst mogen ze alle troep verzamelen in deze buurt, (ligt wel een uurtje of 40 opruimwerk), vervolgens alle bushokjes die nog heel zijn een half jaar lang schoonhouden. Werklozen zat die je kunt inschakelen erop te letten dat ze dat ook daadwerkelijk doen. Ze krijgen wel een opvallend bandje om (zeg maar ipv legitimatie/strafbandje) met de reden van de overtreding. Denk niet dat er daarna nog veel opvolgers in hun voetsporen treden.

  Vervolgens moeten ze uiteraard de schade aan het bushokje nog vergoeden. Dacht zelf aan een soort van inhouding op hun (naar ik hoop) eerste verdienste als ze (ooit) gaan werken. Kwestie van digitaal invoeren en later uitvoeren, via hun burgerservicenummer.

  Klaar! Probleem opgelost

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.