Doorrijder verliest schoen bij aanrijding met fietser op Europaweg

Geschreven door de Redactie op donderdag 15 september 2011

Haarlem – De politie is op zoek naar een man op een scooter die donderdagmiddag om even over half één een aanrijding met een fietser heeft veroorzaakt en daarna is doorgereden. De fietser, een 16-jarige Haarlemmer, wilde rond 12:40 uur al fietsend de Europaweg oversteken vanuit oostelijke richting. Op het moment van oversteken had de fietser groen licht.

De bestuurder van de scooter kwam vanuit noordelijke richting de kruising oprijden en kwam in botsing met de fietser. Beide partijen kwamen ten val. De scooterrijder is snel opgestaan en weggereden. Zijn kentenplaat schermde hij af met zijn voet.

De fietser is nagekeken door ambulancepersoneel, maar kwam gelukkig met de schrik vrij. Wel raakte zijn fiets beschadigd. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de doorgereden bestuurder van de scooter, maar deze is vooralsnog niet aangetroffen.

Het betreft een scooter met de kleuren rood en wit en de bestuurder droeg een zwarte helm. Opvallend detail is dat de scooterrijder een schoen is verloren en dus met een schoenloze voet is verder gereden. Mogelijk hebben mensen dit gezien.

Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Geen reacties mogelijk.