Oplettende voorbijganger weet grote brandschade in winkel te voorkomen

Geschreven door Rowin van Diest op vrijdag 16 september 2011

Haarlem – Een oplettende voorbijganger heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een hoop schade weten te voorkomen in een winkel aan de Kleine Houtstraat in Haarlem. Rond kwart over twaalf merkte de voorbijganger op dat er in de winkel een afvalzak stond te smeulen en voor veel rookontwikkeling zorgde, waarop hij de hulpdiensten waarschuwde.

De politie en brandweer waren snel ter plaatse en constateerden dat er inderdaad een vuilniszak in stond te smeulen. Omdat er geen groot gevaar dreigde en de sleutelhouder van het pand binnen een paar minuten bij de winkel kon zijn werd de deur van de winkel in takt gelaten.

Nadat de sleutelhouder de deur had geopend voor de brandweerlieden is de plastic afvalzak naar buiten gehaald en daar met een straal water geblust. De deuren van het pand zijn vervolgens opengezet om de rook te laten ontsnappen.

Salvage is later op de avond ter plaatse gekomen om de afhandeling van de schade te regelen.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.