Brandweer redt papegaai uit boom bij Schoteroog

Geschreven door Michel van Bergen op donderdag 29 september 2011

Haarlem – Een grote papegaai moest donderdagavond door de Haarlemse brandweer uit een boom worden gehaald. De vogel was donderdagmiddag rond 16:00 uur plots verdwenen en zat lekker hoog in de boom te zonnen. Omdat het dier niet meer naar beneden wilde komen moest de brandweer er aan te pas komen om hem naar beneden te halen.

De hoogwerker werd op het smalle fietspad bij de Schoteroog gereden waarna de eigenaar van de papegaai samen met een brandweerman omhoog ging om de vogel uit de boom te redden. Zonder veel moeite ging het beest mee naar beneden en was de eigenaar gerust gesteld.

Het is niet de eerste keer dat de brandweer voor deze papegaai uit moet rukken, begin 2010 was de vogel ook al elders in Haarlem een boom in gevlogen en ook toen moest de brandweer hem uit de boom halen.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.