600 Automobilisten gecontroleerd bij grote verkeerscontrole in Haarlem

Geschreven door de Redactie op donderdag 29 september 2011

Haarlem – De politie heeft donderdag van 15:30 tot 22:00 uur op verschillende locaties (verkeers-)controles gehouden. De controle richtte zich op verkeersgedrag en technische staat van de voertuigen. Maar er werd ook gekeken of voertuigen als gestolen te boek stonden. Bestuurders en inzittenden werden ook gecontroleerd op het mogelijk gesignaleerd staan.

Alle voertuigen werden van binnen gecontroleerd op verdovende middelen, wapens en mogelijk gestolen goederen. De locaties waar gecontroleerd werd waren: Europaweg/Schipholweg, Noordschalkwijkerweg/Buitenrusterbrug, Amerikaweg, Boerhaavelaan, Vijfhuizerweggetje en de Europaweg/Schouwbroekerweg. Aan de controle werkten tientallen politiemensen mee, waaronder motoragenten, bikers en een verdovende middelen speurhond.

In totaal zijn zo’n 600 mensen staande gehouden en gecontroleerd. Er zijn tientallen bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten. Drie personen hadden nog boetes open staan, twee betaalden ter plekke, een persoon werd aangehouden. Daarnaast werd een auto buiten gebruik gesteld. Enkele zakjes met softdrugs zijn in beslag genomen. Ook werd een leeg busje traangas in beslag genomen.

Bij de controle op de Schouwbroekerweg onttrok een auto met daarin drie personen zich aan de controle. De automobilist volgde in eerste instantie op aanwijzen de motoragent, maar ging er via de Laan van Parijs vandoor. Daar kwam de auto niet verder en ging de bestuurder er te voet vandoor. Hij bleek nog tien dagen hechtenis open te hebben staan. De agenten hebben naar hem gezocht, vooralsnog is hij nog niet aangehouden.

Bij de locatie Boerhaavelaan troffen de agenten een verdachte aan in een auto, die in Belgie gezocht wordt voor ontvoering. De 24-jarige Haarlemmer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten.

 1. Nick
  30 september 2011 op 21:05 | #1

  Goede actie geweest van de Politie. Iedereen zag je snel hun veiligheidsriem omdoen en de gsm lieten ze allemaal snel langs hun arm naar beneden vallen. Was wel komisch om te zien.
  Zag een hele ploeg staan langs de Europaweg, super moeten ze veel vaker doen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Kees
  30 september 2011 op 22:44 | #2

  Inderdaad een prima aktie welke hopelijk een vervolg krijgt. Leuk dat er eindelijk weer eens een controle was op het Vijfhuizerweggetje, fietsers irriteren zich daar al tijden mateloos aan de vele auto’s die illegaal Schalkwijk op deze manier in- en uitrijden en dan ook nog eens denken dat dit fietspad van hun is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Marco
  1 oktober 2011 op 10:42 | #3

  Inderdaad hele goede actie! Zou het alleen ook nog erg prettig vinden als er bij zo’n actie ook nog eens gecontroleerd wordt op het parkeergedrag van sommige ouders die hun kids van school gaan halen.
  Bijvoorbeeld bij de molenwiek in molenwijk.
  Maar ik ben ervan overtuigd dat het bij andere scholen niet veel anders is.
  Als ik bij de molenwiek kijk, komt men aanrijden, vaak met een telefoon in de hand.
  Pleurt letterlijk de auto neer, maakt niet uit waar.
  En zeker nu met alle (weg)werkzaamzaamheden rondom dit gebied, geeft dit op breng en haal tijden soms een zeer onoverzichtelijke en soms zelfs gevaarlijke situaties.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Mike
  1 oktober 2011 op 10:45 | #4

  1 ding vraag ik me nog altijd af met zo’n speurhond.
  Sommige mensen zijn er allergies voor, maar de hond zit wil in je auto te snuffelen.
  Hoe wordt dat opgelost?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. ikke
  1 oktober 2011 op 12:46 | #5

  @Mike
  Dit wordt niet opgelost. Allergies of niet, zonder dokters verklaring komt de hond gewoon in je auto. Bij een redelijk vermoeden wordt te allen tijde de hond ingezet om te zoeken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.