Te hard rijdende en dronken bestuurders aangepakt door de politie

Geschreven door de Redactie op zondag 31 juli 2011

Haarlem – Politiemensen van het Verkeershandhavingsteam hielden vrijdag tussen 11:00 en 16:00 uur op verschillende locaties mobiele verkeerscontroles. Dit resuleerde in een aantal bekeuringen voor bijvoorbeeld het niet dragen van de autogordel of het negeren van een rood verkeerslicht. Op de Verspronckweg bleek één op de tien automobilisten harder te rijden dan 50 km/u.

De hoogst gemente snelheid was maar liefst 94 km/u. Alle betrokkenen krijgen binnenkort een bekeuring thuis gestuurd.

Op de Drie Merenweg kwamen politieagenten ook een bestuurder tegen die zijn gaspedaal te hard intrapte. De man reed 149 km/u, terwijl 100 de maximaal toegestane snelheid is. Op de A200 reed hij opnieuw 30 km/u te hard en op de Amsterdamsevaart reed de man 108 km/u waar je 50 km/u mag rijden. Hij werd langs de kant van de weg gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg de man een proces-verbaal voor de hoge snelheden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag stelden politieagenten na een melding dat een man die behoorlijk onder invloed was had aangekondigd naar huis te rijden direct een onderzoek in. Zij zagen de man inderdaad rijden in het Simon de Vrieshof en zetten hem langs de kant van de weg. De 23-jarige IJmuidenaar was overduidelijk flink onder invloed van alcohol.

Na ademanalyse bleek hij een promillage van 1,42 te hebben, zeven keer de maximaal toegestane waarde bij een beginnend bestuurder. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg de jongeman een bekeuring voor het rijden onder invloed.

  1. roose
    31 juli 2011 op 17:53 | #1

    tja en dat mag allemaal niet

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.