Gewonde bij kop-staartbotsing op Westelijke Randweg

Geschreven door Rowin van Diest op woensdag 13 juli 2011

Haarlem – De bestuurster van een Mini Cooper is woensdag aan het begin van de avond licht gewond geraakt bij een kop-staart botsing op de Westelijke Randweg in Haarlem. Beide voertuigen reden vanuit noordelijke richting toen het bij de kruising met de Kleverlaan mis ging. De achterste automobilist kon niet meer op tijd remmen en knalde vervolgens tegen de Mini Cooper aan.

De bestuurster van de Mini Cooper zette de auto voorbij de kruising stil, in afwachting van de hulpdiensten. De vrouw is met behulp van de brandweer en ambulancebroeders uit haar auto gehaald en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder kwam er met de schrik van af.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een uitgebreid onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. Hierdoor was een van de twee rijbanen afgesloten wat voor de nodige vertraging zorgde.

Update/aanvulling:
Twee Duitse politieagenten versterken de zomermaanden de Zandvoortse politie. De Duitse collega’s worden ingezet om de kwaliteit van dienstverlening te verhogen, naar de vele Duitse toeristen die elke zomer Zandvoort bezoeken. De Duitse politiemensen zijn bevoegd om dezelfde taak als die van een Nederlandse politiemedewerker te vervullen, tot en met de aanhouding. Ook dragen zij hun eigen geweldsmiddelen, zoals het vuurwapen.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Accu Rassi
  13 juli 2011 op 19:49 | #1

  Wat doet de Polizei daar nou? Anyway ik zag dat er wat gebeurd was, maar niet precies wat. Hopelijk valt het allemaal relatief mee.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. meneer voor jou
  14 juli 2011 op 01:37 | #2

  bekijk update;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Diemux
  14 juli 2011 op 09:28 | #3

  Zonde vaan de cooper!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. marjolein
  14 juli 2011 op 20:25 | #4

  Ach J., gelukkig valt je letsel mee, maar het blijft zonde van je auto. Gelukkig dat ze hem niet open hebben geknipt! x

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.